Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Жилищата през 2008 г.: тенденции и прогнози

Всяка година се появяват нови и нови тенденции при модата, дизайна и архитектурата на домовете. От Architectmagazin се опитват да отговорят как ще изглеждат жилищата в световен мащаб през 2008 г.

Тъй като цените на енергията ще останат високи и вероятно ще продължат да се покачват спрямо настоящите нива, то все повече собственици ще потърсят екологични алтернативи като соларни инсталации и батерии.

Популярност ще набират и водните инсталации за събиране и пречистване на дъждовна вода с цел вторично използване. Освен спестяването на пари, подобно решение значително покачва стойността на имота.

Според прогнозите на специалистите, все повече ще стават и банките, които отпускат облекчена ипотека за собственици, които адаптират домовете си към природосъобразните тенденции.

Компаниите-производители на обзавеждане също ще увеличат еко-продукцията си като по този начин ще стимулират купувачите да обзавеждат домовете си с екологични материали, без това да бъде в ущърб на добрия външен вид или с цената на огромен бюджет.

През тази година, очакванията са страстта на хората към интериорите да се насочи и към външните пространства на жилищата им. Все повече дворове ще се превръщат в екзотични кътове - стандартните басейни ще стават тропически оазиси, летните кухни ще се предпочитат, а градините ще заприличват на джунгли.

Уредите, които улесняват живота ни, стават все повече и все по-сложни. Все по-голям ще става броят на хората, които купуват компактни уреди с многофункционално предназначение и екологичен принцип на работа.

В домовете все по-често ще се срещат решения, които до скоро се смятаха за авангардни и твърде концептуални.

Понеже времето никога не стига за всичко, повечето от нас ще се доверяват повече на интериорни декоратори и дизайнери, отколкото на собственото си въображение и сили.

Освен това, поръчките на мебели и аксесоари по Интернет ще прави обзавеждането на дома максимално лесно и удобно за собствениците.

sgrada.com

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии