Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Започна изграждането на фотоволтаична централа в с. Равна гора, област ВарнаСтойността на проекта е за 12 милиона евро. Модерното съоръжение е с мощност 5 MWp, разположено върху 200 декара в землището на село Равна гора, община Аврен, област Варна и ще започне да функционира до шест месеца.
 

 

Инвеститор е компанията "Интерсервиз Узунови" АД, финансирането е осигурено от МКБ Юнионбанк. Фотоволтаичната централа ще бъде изградена на два етапа.
Първият етап, мощност 2,5 MWp трябва да приключи през февруари 2011 година, а вторият, краен етап, мощност 2,5 MWp ще бъде приключен два месеца по-късно.

 

След изграждането на фотоволтаичния парк, той веднага ще бъде присъединен към ВЕЛ 20kV "Болярци" от подстанция "Старо Оряхово".
Според слънчевата карта на България соларният парк на компанията "Интерсевриз Узунови" АД е в зона с годишна слънчева радиация 4,25kWh/кв. м/ден или 1450-1500 kWh/кв. м/година.

 

Строителният надзор на проекта, ще се осъществява от компаниятаСЖС България.
СЖС България е филиал на швейцарската група SGS S.A. и е официално регистрирана в страната през 1991 г. Компанията притежава опит в условията на контролния и сертификационния пазар у нас. Разполага с офиси в София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Свиленград, Лом и представителства в Плевен, Велико Търново и Добрич.
Фирмата е рабопитала и по други промишлени обекти: завода за фаянс и подова керамика „КЕРОС” и завода за автомобилни компоненти от алуминиеви сплави „МОНТЮПЕ” в Русе, завода за производство на захарни изделия „ПРЕСТИЖ” във Велико Търново, „Mall Плевен” и др.

 

Компанията инвеститор "Интерсервиз Узунови" АД е основана във Варна през 1990 г. като "Интерсервиз Узунов" ЕТ и се трансформира в акционерно дружество през октомври 2000 г., с изпълнителен директор и главен акционер Красимир Узунов.
Фиксираният капитал на компанията е 9 000 000 евро и дълготрайни материални активи 27 000 000 евро. Общата площ на магазините, сервизите и складовете възлиза на 12 000 кв.м.

 

Централният офис на компанията се намира във Варна, като има офиси и магазини в най-големите български градове - София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Шумен и Добрич, и разполага с верига от търговци, които практически покриват цялата територия на страната.

 

Фотоволтаичната централа в село Равна гора, е единствената подобна в страната, изцяло българска инвестиция.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии