Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Хотел в Амстердам ще се захранва с енергия от вода


В Амстердам планират да построят луксозен хотел, който ще получава по-голямата част от нужната му енергията от водата. Съобщава портала Inhabitat.

 

Проектът H2Otel, ще бъде разположен на река Амстел, водата ще се използва за генериране на електричество за отопление, охлаждане и готвене. Освен това в хотела ще бъдат използвани и много други енергоспестяващи системи.

 

Освен това, за защита на стаите от прегряване, фасадата на сградата ще бъде покрита с тънки плочи /пластини/ от топлинно обработено дърво. Благодарение на това, ще е възможно да се намали консумацията на енергия за охлаждане на помещенията.  Ръбовете на фасадата ще са покрити с медни пластини, за да може слънчевата светлина да се отразява в стаите. Това решение ще намали консумацията на електроенергия за осветление.

 

Обикновено хотелите са много разточителни на електроенергия. Например стаите постоянно трябва да се проветряват със съответната вентилация, дори и в тях да не живее никой.  Използване на водата като източник на енергия, според експертите, ще бъде в състояние да реши този проблем.


Визуализация на проекта H2Otel. Снимки "Inhabitat":

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии