Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Ваканционни к-си 2010: Вила Алегра, град Каварна

 

 

инвеститор:
Пи Ел Ейч Инвест ООД

 

архитект:
арх. Ивайло Славчев, ИСИ-АРХ ЕООД

 

изпълнител:
Планекс ООД

 

конструктор:
ИСИ-АРХ ЕООД, инж. Ц. Кунчева

 

адрес:
Каварна, ул. Крайморска №28

              

 

Вила Алегра е луксозен ваканционен комплекс, разположен на 50 метра от брега в курортната зона на Каварна, под хълма Чиракман. Сградата носи типичния дух на морската къща. Богата на специфични детайли от камък и ковано желязо, но в същото време изчистена като форма и подсказваща изтънчен лукс и романтика. Проектирани са 29 апартамента с панорама към Черно море. Апартаментите са с една или две спални, обзаведени всеки със собствен стил и авторски интериор.

 

Интересното при Вила Алегра е, че със съвременни технологии се постигат ефекти, характерни за старите сгради в стил „Mediteranee”. След изпълнение на класическа фасадна термоизолационна система на Baumit е положена ръчно ефектна велатура (нова разработка на същата фирма). В интериора са влагани както облицовки от бичен камък от стари къщи, така и изкуствено състарени отливки от древни барелефи.

 

Всички апартаменти са интериорно решени и обзаведени по различни начини, но непротиворечащи на основната концепция на проекта и фасадното оформление.
Целта на инвеститора е постигната – сградата е изпълнена не просто като копие на средиземноморска къща от миналото, а преосмислена и с подход, че все пак е построена днес, вписвайки се отлично в средата от паметници на архитектурата (старото пристанище и магазиите) в Каварна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии