Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Канада стана по-лесно да се намери апартамент под наемСредният процент на свободните апартаменти отдавани под наем в големите градове на страната през април нарасна до 2,9%. За сравнение: през април миналата година този показател беше 2,7%.

 

Най-малък брой свободни апартаменти има в Квебек и Реджина-0,4 и 0,8% от общия брой. В град Уиндзор, Онтарио, свободните апартаменти са достигнали 12,4% от общия брой на отдаваните под наем, съобщава CBC News.
 

 

Експертите приписват увеличението на броя на свободните квартири със строителния бум преди кризата, в резултат на което на пазара се появиха много нови обекти, както и последващата рецесия, която доведе до масови съкращения на пазара на труда, а оттам и спадът в търсенето на жилища.
 

 

Средната цена за наем на апартамент от април 2009 до април 2010 е нараснала с 1,8%. Двустаен апартамент във Ванкувър, може да се наеме средно за 1150 канадски долара, в Торонто за 1134 канадски долара, в Калгари за 1 082 канадски долара, в Отава за 1 061 канадски долара.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии