Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Брюксел е взето решение за строителство на нова централата на НАТО


Белгийският министър на отбраната Питър Де Крем е подписал договор за строителство на комплекс от сгради, в който ще се настани централната управление на Алианса.

 

Сумата за строителство по договора е в размер на 460 милиона евро, тоест с 40 милиона евро по-малко от първоначално предвидените разходи. Главен изпълнител ще бъде белгийско-нидерландския консорциум BAM Alliance.

 

Строителството ще започне през септември 2010 година и ще приключи до есента на 2015 година, предаде РИА Новости, позовавайки се на белгийските медии. Решението за строежа на новата централа, бе взето още през 1999 г., на годишнината срещата на върха на НАТО.

 

Новият комплекс ще бъде разположен на площ от 40 хектара, противоположно на съществуващата в момента централа. Общата площ на помещенията ще бъде 250 хиляди квадратни метра. Предвидено е сградата да побере 4500 служители.

 

Сегашната централата на НАТО в Брюксел, се появява през 1967 година, след преместването й от Париж, което се дължеше на оттеглянето на Франция от Организацията на Северноатлантическия пакт.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии