Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Увеличи се обема на преките инвестициии в недвижими имоти в ЕвропаПрез второто тримесечие на годината, цифрата на преките инвестиции в недвижими имоти в Европа достигна 23 милиарда евро, увеличение с 15% спрямо предходното тримесечие.

 

 

В сравнение с второто тримесечие на  2009 г., ръста е цели 80%, пише списание International Property, позовавайки се на данни от Jones Lang LaSalle.

 

 

Великобритания остава лидер в инвестиционната привлекателност. През второто тримесечие в недвижими имоти в страната са били инвестирани 9 милиарда евро, което е увеличение от 30% спрямо предходното тримесечие. През това второ тримесечие, преките инвестиции в недвижими имоти в Германия са 4 милиарда евро, във Франция - 2 милиарда евро и в  Швеция - 1,4 милиарда евро.

 

 

Анализаторите отбелязват, че  се връща интереса към по-големите активи в първокласния имотен сегмент. Доходността от тези обекти остава стабилна като цяло, снижение по този показател се наблюдава единствено в Хелзинки, Париж, Берлин, Франкфурт, Хамбург, Москва, Мадрид и Барселона.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии