Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Турски хотели се отказват от системата "ол инклузив"Една от най-големите хотелски вериги в Турция – Rixos, планира да  премахне  системата «ол инклузив /всичко включено/» в своите хотели.

 

 

Според собственика на Rixos – Фетах Таминдж, системата вреди на местния туризъм. Поради тази причина от 1 май 2011 г., тя ще престане да работи в бодрумския хотел на веригата -  Rixos Premium Bodrum, и в случай на успех на експеримента, системата ще бъде премахната в Анталия и други региони, предаде РИА Новости.

 

 

Ръководителят на Съюза на хотелиерите в района на Чешме Вейсел Онджел (Cesme Veysel Ondzhel) смята, че по принцип „ол инклузив”, от една страна дава силно конкурентно предимство, но в същото време, изисква допълнителни разходи за посрещане на всички потребителски нужди.

 

 

Според кмета на Анталия - Мустафа Акайдън, един от недостатъците на тази система е, че е „болезнена” за собствениците на частни хотели. Но по принцип, в същото време, тя дава на Турция определено предимство в туристическата индустрия, пред страни  като Испания.

 

 

Към настоящия момент не е известно дали и други турски хотелски вериги ще  последват примера на Rixos.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии