Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Стартира строителството на сензационния комплекс Созополис

"Иммофинанс и Белвю Пропърти Мениджмънт" направи първа копка на Ваканционно селище Созополис на остров Колокита. Инвеститорът управлява и продава луксозни строителни обекти

Проектът бе представен от Иван Николов - изпълнителен директор на "Иммофинанс", Иван Таков - изпълнителен директор на "Иммофинанс" и Михаил Заимов - мениджър проекти.

Сградите на жилищния комплекс ще бъдат построени в духа и архитектурния стил на стария Созопол, като концепцията му е да предложи луксозно място на българското Черноморие, което да създава чувството за романтика и вдъхновение.

"Ние вярваме, че бъдещите собственици ще притежават своя сбъдната мечта" каза Иван Таков - изпълнителен директор на Иммофинанс по време на официалното представяне на проекта пред гости и медии.

Ваканционно селище Созополис се намира на нос Колокита - на 2 км. южно от Созопол. То ще бъде застроено на площ от 88 500 кв. м. земя и ще съдържа 147 отделни имота - автентични единични и двойни къщи, магазини, малки ресторантчета, луксозен хотел със СПА център, офиси и места за забавление.

Инвестиционната стойност на Созополис е 45 млн. евро, а проектът на комплекса, направен от архитект Христо Лазаров (Проектантско бюро А3) включва 56 двуетажни двуфамилни и 21 индивидуални къщи с общ брой жилища 167.

Едностайните и двустайните апартаменти в комплекса са с площ от 62 до 100 кв.м., а тристайните апартаменти в Созополис са с площ от 147 до 175 кв. м.

Всяка от индивидуалните /еднофамилните/ къщи е с жилищна площ 365 кв. м. и собствена градина с площ до 500 кв. м. Иван Николов - изпълнителен директор на Иммофинанс изненада гостите на събитието с уверението, че всяко от "жилищата в комплекса ще бъде изцяло завършено, съгласно изискванията на клиента".

Михаил Заимов - мениджър проекти в Иммофинанс отбеляза, че: "Созополис е цял нов град, курортно селище, което предлага на бъдещите собственици всички предпоставки за незабравима почивка - същевременно е далече от шума на тълпите туристи".

Уникалната архитектура, археологическите разкопки на нос Колокита, които ще бъдат запазени и реновирани на територията на Созополос, панорамната гледка към морето от 80% от жилищата, правят от Созополис уникален и невиждан до момента жилищен комплекс на територията на България.

Експерт.бг

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии