Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сините зони на Варна ги няма

Първо - не ми е ясно защо зоните за паркиране се наричат сини, след като паркираните коли единствено заемат място и задъхват центровете на градовете. Добре де има ги вече и в София и в Търновград :), обаче във Варна ги няма.

Обаче има спечелен търг от Сименс за монтиране на апарати за таксуване и за ужас на гражданите - те даже са монтирани при това не от днес и си стоят така - като атракция, подобно на палмите.

Шокиращ е факта, че има определени улици и дори тарифи: 0.50 лв. за 30 минути, 2.50 лв. за два часа и 3 лв. за три часа, но сини зони няма.

Моят офис е до Пикадили парк и има място за паркиране - при това обилно :), НО наложи ли ни се да отидем до центъра на Варна и да спрем буквално за 20 мин. за да оставим мостри или нещо друго и се започва едно обикаляне по уличките, което в някой случаи завършва със спиране, но в други случаи с опити в друг, съседен анклав от улички.

Във Варна има местенца, където е буквално невъзможно да се спре, защото е наситено с офиси и магазини и работещите тръшват сутринта в 9 часа возилото и то се препича до 18 часа. През това време заетите места - е невъзможно да се ползват.

Ясно е, че колите са за удобство, но предпочитам да дам 50 ст., дори лев за да не се лутам половин час да търся място и да изгоря кило бензин обикаляйки, нервите няма да ги слагам в сметката.

Трябва да се плаща :), няма безплатен обяд. Искаш да паркираш - плащай, паркирай и заминавай. Като искаш цял ден да се препича колата ти на пъпа на Варна, докато печелиш пари или каквото и да е там - плати си 8 лв. за 8 часа и заминавай спокойно. Ако тази сума е половината от дневния ти надник уважаеми варненецо - остави си колата пред дома и хвани градския транспорт.

Колкото и да не ни се иска - живеем в строй, който се нуждае непрекъснато от пари. Участваме в едно огромно състезание, в което уж играчите са равни - ама не са. Един е с повече доходи, друг с по-малко. Разслоението е факт и затова системата е ясна: Като можеш плащаш, като нямаш възможност - ползваш това, за което можеш да си платиш.

С таксите за паркиране - ще се отсеят тези които просто си хвърлят някъде колата от тези, които спират за час за да свършат работата си и да освободят място на следващия.


Ивайло Манахов

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии