Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Руски експерт: България е най-изгодна за инвестиции в имоти

България е едно от най-изгодните места в Европа за инвестиции в недвижими имоти, предвид съотношението цена-качество и годишния ръст на цените на имотите, смята руски експерт, цитиран от "РИА Новости".

Патриция Леденева, директор на отдела за чуждестранни инвестиции в агенцията за недвижими имоти IntermarkSavills, казала по време на конференция в Москва, на тема "Инвестиционни възможности на българския пазар", че страната ни е сред страните на Стария континент, осигуряващи най-добра възвръщаемост на вложенията.

"По българското черноморско крайбрежие, за 50-70 хил. евро, може да се купи отличен недвижим имот - качествен, с изградена инфраструктура, с охрана, обзавеждане и други удобства. Това е една чудесна инвестиционна възможност за запазване и дори увеличаване на вложенията, както за институционалните инвеститори, така и за обикновените граждани", казва Леденева, цитирана от "РИА Новости".

По думите й, най-привлекателна за инвестиране е Североизточна България, където се намира "големият и екологично чист" град Варна, както и друг важен туристически център - Каварна. Експертът уточнява, че най-скъп по цени на квадратен метър, но и най-популярен сред курортите по нашето Черноморие е Златни пясъци (1172 долара за кв.м). Второ място по цени заема Св. Константин и Елена, където стойността на кв. м достига 1104 долара, а на трето място е Слънчев бряг с 1101 долара.

Представителката на IntermarkSavills припомня, че при покупка на недвижим имот в България стойността на оформянето на сделката и издаването на нотариален акт излиза до 3% от цената на имота.

Тя е изчислила, че комуналните разходи на година в България, на собственик на жилище, излизат около 150 евро; 200-400 евро се плащат за застраховка и около 10 евро на кв.м за обслужване имота.

Експерт.бг

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии