Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Ролята на философията в домашния интериорВъзможно ли е да се изработи ефективна философия, с която се избягват грешки при създаването на интериора? Това изглежда възможно и най-важното;

 

Мислили ли сте един ден за това, защо атмосферата в нощния клуб, предразполага повече за забавления, отколкото вашето собствено жилище? Или защо атмосферата в луксозния ресторант е толкова привлекателна, че понякога не искате да си тръгнете, дори и при положение, че вашето жилище е привидно уютно?

 

За да отговорим на тези въпроси, е необходимо да си изясним едно понятие като "философия на забавлението." В един нощен клуб или един скъп ресторант, за създаването на стила, дори и в най-малките му подробности се използва именно тази философия.

 

Професионални интериорни дизайнери творят и създават  пространства за развлечения, като се ръководят от единствено актуалната за този вид обекти философия - "философията на забавлението". Ако интериора на един нощен клуб, спомага за качественото забавление на клиентите, те добре да се "отпускат" и "забавляват", то този нощен клуб ще бъде популярен и посещаван. 

 

Ако интериора на един елитен ресторант е така направен, че да можете спокойно да седнете на масата, на дивана в бара и така нататък, да се отпуснете и насладите на общуването с приятели или да проведете ефективен и в същото време непринуден делови разговор в спокойна делова среда, то този ресторант също ще бъде популярян и предпочитан.

 

По тази причина, ролята на философията в интериора на комерсиалните сгради е много важна, и всяко отклонение от избрания и характерен стил, непременно ще води до намаляване на интереса към тези обекти, и дори до евентуалният им фалит.

 

А какво да кажем за апартаментите и ролята на философията в проектирането на апартаменти? По ирония на съдбата, тук ситуацията е по-лоша. Единствено добрата философия в дизайна на всеки апартамента, ще бъде тази, която съответства на Вашите жизнени убеждения, стремежи и желания.

 

Ако искате да си купите диван, защото той е модерен, това в никакъв случай не е оптималното решение, но ако сте склонни да купите същия диван, защото не можете да откъснете очи от него, защото той Ви харесва, не се колебайте да го купите, и Вие вероятно няма да съжалявате по-късно, това разбира се не може да се каже за тези, които купуват някакви неща, само защото са модерни.

 

В действителност, във вашето жилището ще бъдеде толкова щастливи, колкото сте готови да го промените. Няма граници за съвършенството, но има ясни насоки, ако ги следвате, можете да превърнете апартамента си в приказка, и това определено си струва да направи всеки.

 

И тъй като говорим за дивани, трябва да се обърне особено внимание на това, защото сякаш нищо не се променя в интериора на апартаментите, това важи както за мебелите като цяло, така и за диваните в частност.

 

Така например, ако ви харесват купоните, шумната и необуздана радост, тогава можем спокойно да кажем, че имате нужда от ъглов диван или диван-легло и то не само в хола, но и в други стаи.

 

В момента именно ъгловите дивани, се предлагат на пазара в най-широк диапазон. Лесно можете да изберети и вземете всякакви мебели с нужните размери, цветове, материи и материали, изобщо да изберете дизайн, който ще отговаря на атмосферата за веселие и празник.

 

Ако цените домашния уют и комфорт, ъгловият диван е абсолютно необходимо, защото, от една страна, един ъглов диван може да събере цялото семейство в една стая и от друга страна, този диван е идеалното място да се отпуснете след тежкия работен ден. От качеството на дивана, ще зависи и настроението Ви. А какво е по-важно от това?

 

Ако често използвате апартамента си за преговори, то изборът на ъглов диван трябва да се вземе особено на сериозно. Може би това е единственият случай, когато трябва да се проследи, кое сега е на мода, трябва да се вземат предвид тенденциите на пазара на мебели, кои  мебели са най-популярни.

 

При воденето на преговори е важна стойността на вътрешния интериор, тоест скъпите мебели. Но и подбора и подредбата трябва да са направени с много вкус. Всичко това помага при воденето на преговори. Луксозният кожен ъглов диван, безспорно ще привлече вниманието на Вашия бизнес партньор, а е възможно и гостът да усети респект и тежест по отношение на домакина.

 

Но имайте предвид, че когато използвате апартамента си във връзка с бизнеса, то неговият интериор е съобразен с други фактори и това в никакъв случай не е Вашият домашен интериор.

 

При избора на диван, помислете за разположението на апартамента и стаята където да бъде поставен. В помещения с високи тавани в студени цветове, тежки абажури и огледала, най-добре ще стоят кожен ъглов диван или диван в тъмни цветове, а в помещения с цветни или матови тавани и прозорци с ПВЦ дограма, по-подходящ би бил диван с ярки цветове, макар, че това е въпрос на вкус.

 

В домашният интериор, както впрочем и във всеки друг, може да бъде използван всеки стил -  от класически до съвременни, но важното е, след обзавеждането на жилището, да бъдете с усещането, че всичко в този апартамент ви харесва, че всичко е направено така както вие го искате, а не както е модерно. Въпреки че тези неща не са взаимно изключващи се, някои вещи може да ви харесват и да са върха на моментната модна тенденция.

 

Сега в ХХI век, всеки може максимално да се приближи до съвършенството в домашния интериор. Изисква се само една философска теза - да създадем интериора на жилищата си в съответствие с нашите собствени идеи за красота, естетика и комфорт и да не вярваме особено на модните тенденции!

 

Imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии