Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Производствени и логистични сгради 2010: Милара Интернешанъл, град Пловдив

 

 

инвеститор:
Милара Интернешанъл

 

архитект:
Арко Студио ООД, арх. Родион Петров & Димитър Димитров

 

изпълнител:
Аримекс Пловдив

 

конструктор:
инж. Панайот Нотов

 

адрес:
Пловдив, ул. Георги Тринчев № 1

            

 

Комплексът се намира в новоизграждащата се бизнес зона „Брезовско шосе” и представлявя преустройство и надстройка на част от бившия текстилен комбинат „Марица” с пристройка на административен обем.

 

Производственият процес е локализиран в преустроената съществуваща сграда. Суровините постъпват през просторен стопански вход с възможност за товаро-разтоварни работи на едрогабаритни елементи. Обработката се извършва в участък "автоматичен" и участък "корпусни детайли". Между тях са устроени помещения за лабораторен контрол, складове за заготовки и санитарни възли. Готовите детайли преминават в участък "монтажен" и участък "окончателен монтаж".

 

Южната част на комплекса е заета от новопостроена пристройка с административни и обслужващи функции. Състои се от три нива и подземно разположени паркинги. В партера са разположени вход за експедиция, вход за работници и вход през фоайе за административната част, с общ контрол на достъпа. Към фоайето е ориентирано помещение за хранене и отмора с възможност за сервиране на готова храна. Достъпът до втория етаж е осъществен през централно разположено стълбище. Отделно от него е развито евакуационно стълбище, обслужващо всички нива и асансьор. В близост до входа за работници са ситуирани битови помещения за производствения персонал.Първият етаж е зает от офиси, а втория - от представителни помещения на фирмата - кабинет на управителя, заседателна зала, главен счетоводител и счетоводство.
Архитектурният образ на производствения комплекс се обуславя от новата пристройка. Авторите са заложили на едно пластично решение на фасадата, което контрастира на строгите рационални линии на околната застройка и създава уникален, респектиращ обем. Приложени са ефектни материали и елементи като окачени фасади, алуминиеви композитни панели и минерални мазилки върху топлоизолация.

 

Производственият цех е реновиран с висококачествени, хигиенични материали, осигуряващи оптимална топлоизолация, акустика и чудесно горно дифузно осветление през санираните шедове на покрива.

 

Интериорите на комплекса, включително мебелите, са изпълнени по проект и детйали на авторския колектив, като е постигнат забележителен синхрон на цялостния архитектурен образ.

 

Застроена площ: 6641 м2

Разгъната застроена площ: 9772 м2

 

СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО:

 

1/ Въпреки, че сградата се намира на втора линия спрямо главната комуникация „Брезовско шосе” авторският колектив, подкрепен от амбицията на инвеститора е създал уникален комплекс с чудесна интеграция на полуразрушената част от цеховете на комбинат „Марица”с новата пристройка, като е възстановено горното шедово осветление и е осигурено производствено пространство, в синхрон с въведените авангардни технологии.

 

2/ С изключетелна всеотдайност и упоритост, архитектите са сътворили тотален дизайн, обединяващ хармонично екстериор и интериор с прецизно детайлиране, което включва и подвижното обзавеждане

 

3/ Обектът сам по себе си е уникален като съдържание. В него ще се извършва дискретно производство на елементи за прецизна електроника и космически възли, базиращо се на водещи световни технологии. Пловдив разполага с десетки висококвалифицирани специалисти, освободени от бившите заводи за запаметяващи устройства, които ще намерят достойна реализация.

 

4/ Комплексът, със своята архитектура спечели доверието на чуждестранните партньори на инвеститора, които направиха сериозна инвестиция в град Пловдив.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии