Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Продават едно от най-красивите имения във ВеликобританияБезспорно едно от най красивите имения във Великобритания, бе обявено за продажба. Имотът ще се продава на открит търг. Става дума за имението Pusey House, което се намира на около 100 километра от Лондон. Исканата цена е 27 милиона британски лири стерлинги.

 

Разположено в живописна местност, имението в стил от времето на крал Джордж е включено в списъка на обектите с особено архитектурно и историческо значение за Великобритания. Красиви градини и тревни площи, за безупречността на които са се грижили всички поколения собственици. Езера и извори, красиви гледки към Беркшир Даунс (известните варовикови хълмове в югоизточната част на Англия), намиращи се само на 13 км, създават неповторимата атмосфера на имението Pusey House.

 

Общата площ на имота е 260 хектара и включва земи от горския фонд, които са обект на историческото наследство на Великобритания, вътрешен двор, манеж за езда, площадка за игра на поло, семейно стопанство за развъждане и лов на фазани и яребици, открити и закрити басейни, фитнес, билярдна зала и зала за тенис на маса. Имението има също своя собствена зеленчукова градина, от която цялото имение се захранва целогодишна с прясна продукция, има тенис корт, отделни вили за гости, жилища за персонала и пасища.

 

Исторически се знае, че имението е придобило наименованието си от семейство Пусе, като земята им е дарена за вярна служба на крал Кнуд, преди около хиляда години. Изумителната къща в имението, която е в стил от времето на крал Джордж с 14 спални, е построена през 1746 година от Джон Алън Пусе. Храмът разположен в градината до езерото, е  построен като мемориал за дъщеря му - мисис Бразертон, която е наследила имота, заедно със сестра си Джейн.

 

През следващите 200 години, имота е  наследяван от членовете на семейството. Тази традиция продължава до 1935 г., когато имотът е продаден за първи път. Тогава имението става собственост на семейство Хорнби, които от своя страна по това време са собственици на известната търговска верига - W. H. Smith. Именно те поканили известния ландшафтен дизайнер  Джефри Джелико, който създава една от най-красивите градини в Англия.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии