Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Призоваха принц Чарлз да се обяви против строежа на новото иранско посолство в Лондон


Местните жители и архитекти смятат, че мащабното строителство ще повреди, разположените в сърцето на британската столица исторически сгради.

 

Според проекта за новото иранско посолство се предвижда изграждането на футуристична пететажна сграда в Южен Кенсингтън, близо до Хайд парк. Сградата на предишното посолство се намира на няколко стотин метра от терена предвиден за изграждане на новата сграда.

 

Независимо от факта, че проектът е разработен още през януари, жителите научили за него едва сега. Те възнамеряват да напишат жалба до принц Чарлз и да го помолят за защита на културното наследство.

Припомняме, че преди това наследника на британския престол бе в основата на отмяната на предвижданото мащабно строителство в историческия квартал Chelsea Barracks. 

 

В подкрепа на гражданите се обявиха и британските защитници на архитектурата. Според тях изграждането на иранското посолство може да навреди на църквата строена през  XIX век, която принадлежи към защитените паметници на историята и културата, пише вестник "Сънди Телеграф.
 

Архитектите на проекта и представители на иранското посолство с които се е свързал авторът на статията, са отказали да направят коментар по този въпрос.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии