Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Повече от един милион британски собственици не могат да продадат жилищата сиТова се дължи на факта, че много купувачи са затруднени при набирането на средствата необходими за първоначална вноска по ипотеката.

 

Според едно изследване, проведено от банкова група „Сантандер”, в последните 12 месеца, 1,1 милиона собственици във Великобритания, не са успели да продадат жилищата си. За същия период, продажбата се е удала на 725 000 собственици на жилища. 
 

 

В същото време над 750 000 души са заявили, че през миналата година не са успели да си купят жилище, пише "Индипендънт".
 

 

Сред продавачите, които не са успели да се "отърват" от жилищата си, повече от половината изтъкват като причина липсата на купувачи, а почти всеки пети посочва като причина нестабилните цени на жилищата в Обединеното кралство.
 

 

Според директора на отдела по ипотечно кредитиране на банковата група „Сантандер” -  Фил Клиф, много купувачи не разполагат с нужните ресурси да направят авансово плащане по ипотеката. Повечето банки в страната, след финансовата криза започнаха да изискват от кредитополучателите, най-малко 25% от общата стойност на имота.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии