Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Планекс Холдинг дарява на град Варна пластика на Венера

На 14 август, събота, от 11 часа ще се състои церемонията по официалното откриване на пластиката „Венера от Варна”, която Планекс Холдинг подарява на своите съграждани. Дарението е по повод 20-годишнината от основаването на строителната компания.

 

“За 20 години Планекс построи много сгради във Варна. Винаги сме се старали да строим качествено и модерно, да правим града по-красив”- каза Пламен Андреев, управител и съсобственик на Планекс Холдинг. „Нека варненци да приемат пластиката на Венера като израз на добрата ни воля, духовна потребност и обществена отговорност и като желание за подобряване на градската среда.”
Дарението ще бъде прието от кмета на Варна Кирил Йорданов. На церемонията са поканени да присъстват общественици, представители на медиите, приятели и служители на фирмата, гражданите на Варна.
Пластиката „Венера от Варна” е изработена от цял блок тасоски мрамор и е дело на скулптора Веселин Костадинов. Тя ще бъде разположена в центъра на града, на т.нар. ларго (на кръстовището на бул. „Сливница” и ул. „Стефан Караджа”). Това не е първата подобна инициатива на фирмата. Фонтанът с делфините пред църквата „Св. Никола” на бул. „Княз Борис І” също е дарение от Планекс Холдинг за варненци. За съжаление сега фонтанът е боядисан с блажна боя от неизвестен извършител.
Направеното остава, дарителството е благородна кауза и го правим от сърце, но в същото време обществото и гражданите трябва да го пазят и съхраняват за поколенията. Молим медиите да помогнат със своя ресурс за опазване не само на дареното, но и на придобивките на града въобще.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии