Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Отчитат висок ръст на броя на имотните сделки в Дубай през второто тримесечие


През второто тримесечие на 2010 г., броят на имотните сделки в Дубай е нараснал с цели 50% в сравнение с предишното тримесечие.

 

Що се отнася до сделките с жилищни имоти, техният брой през този период се е увеличил с 49%, съобщава Arabian Business, позовавайки се на данни от Jones Lang LaSalle.

 

Но в сравнение с второто тримесечие на 2009 г., броят на сделките с жилищни недвижими имоти е намалял с 35%, а броят на сделките с имоти на пазара в емирството като цяло, се е понижил със 7%.

 

Съобщава се също, че цените на жилищните имоти през второто тримесечие са се покачили с 1%, в сравнение с първото тримесечие. Цените за наем на жилище са се понижили с 4% през второто тримесечие и с 10% за една година. Цените за наем на вилни имоти са се понижили с 11% през второто тримесечие и с цели 23% за една година.

 

Според експерти на Jones Lang LaSalle, инвеститорите не възнамеряват да намалят количеството на жилищното строителство, което ще създаде известен превес на предлагането. Следователно, цените на жилищата в емирството, няма да започнат да се възстановяват поне до 2011 г., прогнозират специалистите. Трябва да се отбележи, че подобни прогнози бяха изразени и от няколко известни дубайски анализатори.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии