Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Недвижимите имоти в световното кино. Легендарни филмови обекти

Световните кинохитове много често се създават не само благодарение на брилянтните екипи, но и на местата където се провеждат снимките. Подбрали сме някои от най-интересните и легендарни имоти запечатани в кинолентите. Тези имоти, могат да бъдат обект на завист от страна на холивудските звезди, защото на рядко актьори им се е отдала възможност да участват в няколко хита, за разлика от тези имоти.

 

 

 

Бъркли Хаус (Burghley House), Стамфорд, Великобритания

Тук са снимани филмите: „Кодът на Да Винчи”,  "Гордост и предразсъдъци", "Златен век", "Елизабет: Златният век ".

Това е най-голямото от всички частни владения във Великобритания. Проектирано и построено от Сър Уилям Сесил, който през втората половина на  XVI век, е главният касиер на кралица Елизабет I. Дворецът е признат като един от най-добрите образци на архитектурата от онова време. Той има повече от 100 стаи, така че се счита за най-голямата къща в страната, оцеляла от онези времена. До ден днешен имотите са собственост на потомците на Сър Уилям, първоначално владетелят на имението е носил титлата граф, а в последствие херцог на Екзитър. Този имот, заедно с осем други имота в Англия са обявени за „Къщите съкровища на Англия”.

 

 

 

 

Вила Балбианело (Villa del Balbianello), Лено, Италия

Тук са снимани филмите:  "Казино" Роял ", " Междузвездни войни: Епизод II: Клонираните атакуват "

Зашеметяващата вила се намира в град Лено, на един малък нос Лаведо, на езерото Комо. Тя е построена през 1787 г. за кардинал Анджело М. Дурини. През XIX век се превръща в салон, където домакините са посрещали своите гости. Между тях са: Констанца Арконати Висконти, Алесандро Манцони и други видни личности. От малкото пристанище на езерото до вилата изкачването става по стръмни стълби. Вилата притежава един  шедьовър - панорамна градина с много тераси на различни нива. Имотът е изключителна рядкост, но не се продава. От 1988 г. насам вилата принадлежи на Италианската художествена асоциация. 

 

 

 

 

Голдщайн Резиденс (Sheats Goldstein Residence), Лос Анджелис, САЩ

Тук са снимани филмите: "Големият Лебовски", "Ангелите на Чарли", "Бандити"

Този имот се явява като „скъпоценен камък” на американската органична архитектура. Построен е от Джон Лотнер  през 1963 година. Проектът е осъществен на принципа на пещера, построен е в края на хълм и буквално виси от скалите над града. Много детайли от интериора са направени от стъкло, бетон и други полуфабрикати, материали, които са били съвсем нови по това време. Лотнер съчетава в едно пространство офис (разположен на по-ниското ниво), студио и една спалня. Цялото това пространство е зонирано от бетонни стени и бетонни мебели. През 1972 г. имотът става резиденция на мултимилионера  Джеймс Голдщайн. В процеса на експлоатация, къщата нееднократно е ремонтирана и модернизирана.

 

 

 

 

Лутън Хоу (Luton Hoo), Бедфордшир, Великобритания

Тук са снимани филмите: "Широко затворени очи", "Изстрел в мрака" "Никога не казвай" никога "," И целият свят не е достатъчен "," Четири сватби и едно погребение "

Имотът Лутън Хoу се намира на 30 мили от Лондон. Къщата е построена за Джон Стюарт граф Бютски, архитект е Робърт Адам. Строителните работи започват през 1767. През 1830 г. е преустроен и завършен от известния архитект Робърт Смерк. До неотдавна, имението е открито за посетители и е притежавало една невероятна колекция от вещи и предмети на фамилията Романови. През 2007 г. имението е превърнато в луксозен хотел Luton Hoo Hotel Golf and Spa със 144 стаи. Сградата е заобиколена от градина с формата на осмоъгълник с площ от 20 хектара.

 

 

 

 

Енис Хаус (Еnnis House), Лос Анджелис, САЩ

Тук са снимани филмите: "Бягащият по острието", "Час пик", "Тринадесетия етаж", "Мълхоланд Драйв"

Красивото имение е построено от архитекта Франк Лойд Райт през 1924 г. в Лос Анджелис на Glendower Avenue, в близост до Грифит Парк. Това е една от петте къщи, превърнали се в паметници на архитектурния стил на народа на маите, построени от Райт в Лос Анджелис през периода от 1922 до 1924. Заради своите релефни архитектурни детайли, сградата заема специално място сред култовите къщи и е една от най-разпознаваемите. Този имот е запечатан в редица картини, присъства в различни телевизионни предавания, реклами, музикални клипове, фотосесии за лъскави списания. Между другото, холът е с отделни квадрати от плочки с традиционния за маите дизайн и стана много известен след заснемането на филма „Мълхоланд Драйв” на Дейвид Линч. През юли 2011 г. имотът е бил продаден за 4.5 милиона щатски долара (първоначалната цена бе 15 милиона щатски долара) на магната Роналд Бъркли. Неизменно условие в договора за продажба е достъпът на туристи 12 дни от годината.

 

 

 

 

Ловел Хаус (Lovell House), Лос Анджелис, САЩ

Тук е сниман филма: " Поверително от Ел Ей”

Тази къща, е истинска звезда на американската архитектура, проектирана и построена през 1929 г. от един от най-известния архитекти в Организацията на обединените модернисти Ричард Нойтрой. Той имаше голямо влияние върху архитектурата на САЩ през 20-те години и в създаването на новия модерен стил на ландшафта в Калифорния. Къщата Ловъл, е разположена на адрес 4616, Дънди Драйв (Лос Анджелис, Калифорния), и е построена за лекаря вегетарианец   Филип Ловел. Къщата често се описва като първата в Съединените щати, построен върху стоманена рамка, а също е и един от първите примери за използването на пръскан бетон (с бетонна облицовка, вид агрегатен цимент).

 

 

 

 

Минтмор Тауърс (Mentmore Towers), Бъкингамшир, Великобритания

Тук е сниман филма: "Батман в началото"

На територията на известното английско имение, дизайнера на продукцията Нейтън Кроули създаде град Готъм Сити, където се развива действието на филмовия шедьовър "Батман в началото". Семейство Ротшилд, които са построили имота в средата на XIX век, ако биха могли, щяха да бъдат безкрайно впечатлени да научат, че в тяхното владение майсторите от „Shepperton Studios” са построили декори, които пресъздават не толкова спални и коридори, а и пещери с бушуващи водопади и реки. Резиденцията напомня за мрачните и притегателни постройки в покрайнините на Лондон, Чикаго и Хонг Конг. Именно благодарение на това архитектурно смесване, създателите на кинокомикса успяха да обединят във филма рисувания и реалния живот.

 

 

Подготвил: Петко Литов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии