Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Как имот във Варна може да се окаже безценен??

Варна от най-добър град за живеене се превръща в неопределено място за живеене и бизнес. "Нашият град" както наричат Варна собствениците му или не искат или нямат представа как Варна да заприлича въобще на някакво място. И понеже това е дъвкана тема, само я използвам като увод и продължавам напред с избора на имот.

 

1. Преценете дали не е по-добре да дадете малко повече пари, които в бъдеще ще се възвърнат - например: Ако имате сигурна работа в центъра на Варна е по-добре да търсите жилище в широкия център или Аспарухово и обяснявам защо:

Ако си купите по-евтино жилище във Владиславово - всеки ден ще изминавате 10 км. в едната посока и 10 км. в другата, а това в парично изражение е около 3.50-4 лв. само за гориво или около 75 лв. на месец. На година около 900 лв., за 20 години = 18 000 лв. (9 000 Е) ако разбира се цените са същите, което няма как да стане, но давам примерен случай.

2. Ако приемем, че сте решили да дадете 50 000 Е за жилище в широкия център - сумата е 41 000 Е :)

3. Ако приемем, че семейството има още двама члена - от сумата изваждаме още около 30 000 лв. като не смятаме таксита за прибиране от нощни купони, а само за елементарно придвижване - ето още 15 000 Е
Сумата вече е 26 000 Е :)

4. Ако приемем, че в седмицата поне веднъж ще излезете някъде или на купон и ще се ползва такси - още 52 лв. на месец, или 624 лв. на година, за 20 години = 12 480 лв. (6240 Е)

5. Жилището вече струва 19 760 Е :)

6. Ако включим и стоката, която няма от къде да си купим - ВРЕМЕТО, което губим в пътуване - се оказва, че изборът на жилище, което да е близо до работното място може да се окаже безценна инвестиция.

Остава да ви пожелая приятно търсене.

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии