Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Гръцкото правителство съди манастир, заради съмнителни сделки с недвижими имоти


Гръцкото правителство е подало съдебен иск срещу манастир на Гръцката Православна Църква в Атина, заради"съмнителни" сделки с недвижими имоти. Скандалът стана причина за оставките на няколко високопоставени държавни чиновници.

 

Министерството на финансите на страната, изисква от манастира Ватопед да плати 10 милиона евро обезщетение за вреди, причинени на страната в резултат на сделки, по прехвърлянето на земеделски участъци на манастира. Сделките са били осъществени на по-ниски цени и по този начин  данъкоплатците са били ощетени най-малко със 100 милиона евро, съобщава Business Week.
 

 

Впоследствие гръцкото консервативно правителство анулира тези договорености, като призна, че те са в противоречие с обществените интереси. Но въпреки това, бе нанесен сериозен удар върху репутацията на консерваторите, което доведе до поражението им в парламентарните избори, проведени през октомври миналата 2009 година.
 

 

Освен това, настоящото правителство на Гърция, изисква потвърждение на правата на собственост на манастира, за всички участъци, които са посочени в делото. Решението по делото, ще бъде обявено от съда в Атина през януари 2011 година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии