Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

GRAND MALL VARNA

19 декември 2007 г., - първата копка на най-внушителния търговски и развлекателен комплекс  във Варна – Grand Mall.

Гости на събитието бяха официални лица от Община Варна и Областната управа, от различни държавни институции, местни строители и предприемачи, представители на Асоциацията на българските черноморски общини, наематели, бизнес партньори, както и  журналисти от местни и национални медии. 
Инвеститорите вградиха в основата на търговско-развлекателния център 'Капсула на времето', в която поставиха вестници с днешна дата, юбилейна монета 'България в ЕС – 2007', карта на Варна и послание за поколенията.

След символичната първа копка вдигнаха наздравица за успеха на проекта. Кметът на Варна Кирил Йорданов получи от инвеститорите златен ключ, с който тържествено да отключи вратите на Grand Mall Varna след две години, когато е планирано завършването на проекта.

Преди самата церемония се състоя пресконференция, на която журналисти и гости бяха запознати с най-новите архитектурни решения на Grand Mall Varna. Инвеститорите от Orchid Developments Group споделиха плановете си за развитието на най-мащабния и атрактивен мол във Варна и тържествено обещаха, че след завършване на проекта Варна ще бъде не само най-добрият град за живеене в България, но може би и най-доброто място за пазаруване и развлечение в страната.

„Днес направихме първата копка на най-големия търговско-развлекателен център във Варна. Това няма да бъде поредният мол. Grand Mall Varna ще се превърне в една от забележителностите на града. Ние ще създадем едно незабравимо място за пазаруване, забавления и отмора, което ще се превърне в притегателен център както за жителите на град Варна, така и за цялата област”, каза Офер Миретцки, изпълнителен директор на Orchid Developments Group.

На въпроса не се ли притеснява от засилената конкуренция в района Ели Егози отговори: 'Уникалните характеристики на Grand Mall са достатъчно привлекателни и убедителни, за да накарат световноизвестни компании да предпочетат нас пред останалите проекти във Варна. Ние не се съмняваме в успеха на проекта и знаем, че молът, който ще построим, ще промени облика на града завинаги.' 

Ексклузивен брокер по отдаване под наем на търговските и офис площи е Colliers International.

Уникалният проект на Grand Mall Varna е разработен от световноизвестните архитекти от M-Y-S (Moore-Yasky-Sivan Architects), както и от цял екип от доказани професионалисти. При реализацията на Grand Mall, M-Y-S си сътрудничат със студио LAGIS Ltd. – Варна.

Управлението на търговския център след откриването му ще се осъществява от екип на Colliers International Property Management.

Grand Mall Varna разполага с 50 хил. кв. м търговска площ, като над 1/3 от нея вече е отдадена под наем. Сред ключовите имена в проекта се отличават Carrefour, Кино 'Арена', 'Техномаркет', Orange и др.

През октомври тази година Grand Mall Varna подписа дългосрочен договор с Carrefour – най-голямата верига за бързооборотни стоки в Европа и втора по големина в света. Хипермаркетът е най-големият наемател в мола и ще бъде разположен на подземно ниво на площ от близо 10 000 кв. м, което прави Carrefour най-големия хипермаркет във Варна.
Друг ключов наемател на Grand Mall е Кино 'Арена'. Кинокомплексът ще се позиционира на етажа за забавления, като върху приблизителна площ от 2600 кв. м ще бъдат разположени осем модерни киносалона с общо над 1200 места.
Инвестицията в проекта надхвърля 100 милиона евро. Разгънатата застроена площ на мола е около 200 000 кв. м, което го превръща в най-големия комплекс от смесен тип в града. Проектът предвижда и три офис кули, които ще се извисяват на височина от над 75 м и ще откриват  панорамна гледка към целия град.
Изключително добре подбраният търговски и развлекателен микс на Grand Mall Varna включва над 220 магазина, предлагащи от дрехи, обувки, аксесоари, спортни стоки, парфюмерия и козметика до стоки за дома, книги, техника, ресторанти и кафенета, заведения за бързо хранене, детски кът, кино и др. Посетителите на комплекса ще разполагат с подземен и надземен паркинг на няколко нива с над 1700 паркоместа.

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии