Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Франция ще разруши всички къщи, които са застрашени от наводнения


Властите във Франция възнамеряват да разработят карта на районите, които са опасни за живота на хората в случаи на наводнения.  Строителство там няма да бъде позволено, а съществуващите сгради ще бъдат съборени.

 

Тази инициатива принадлежи на Министерството на екологията. Според министъра Шантал Джуано, всички жители на "забранените зони" трябва да напуснат. Разбира се, ще им бъдат предложени компенсации за жилищата, които ще се основават на независима оценка на всеки един обект. В случай на несъгласие, властите планират да изселят несъгласните след съдебна процедура.

 

Картата на опасните зони, разположени в непосредствена близост до водни басейни, трябва да бъде представена тази есен. Очаква се, тя да бъде използвана от началото на следващата година, пише Connexion.

 

Припомня се, че през юни имаше наводнения в департамента Вар, на Лазурния бряг, а през февруари през Европа премина урагана "Ксинтия", който предизвика масови наводнения във френските департаменти Вандея и Шарант Маритим. Тези бедствия бяха съпроводени с човешки жертви и принудиха френското правителство да вземе мерки за осигуряване на безопасността на гражданите.

 

Френската администрация вече е принудила 1500 жители на департамента Шарант Маритим да продадат домовете си. Интересното е, че обезщетението за тези имоти, в някои случаи надвишава пазарната му стойност. Например, една от къщите в община Шарон, който струва 320 000 евро, е било закупена от държавата за  360 000 евро, а общата сума на обезщетението (включително обзавеждане и оборудване на домакинството) е в размер на 420 000 евро. Местните власти се опасяват, че тази ситуация може да доведе до увеличение в цените на жилищата.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии