Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Франция разпродава държавни имоти, в това число и старинни замъци


Френските власти са обявили за продажба 1700 единици имоти държавна собственост. Сред разпродаваните обекти има древни замъци, шато, казарми и имения с къщи в Париж.

 

По този начин правителството се надява да изплати част от държавния дълг. През 2009 година, дългът възлизаше на 1,49 трилиона евро, съобщава Асошиейтед прес.
 

 

Трябва да се отбележи, че за погасяването на дълга са нужни само 20% от средствата, които са предвидени да постъпят в хазната след продажбата на тези имоти. Останалите пари ще бъдат изразходвани за подготовка на държавни инвестиционни проекти.
 

 

През последните четири години, френското правителство успя да спечели от продажба на държавна собственост три милиарда евро.
 

 

Наскоро, сходни мерки предприеха и властите във Венеция, които предложиха за продажба 18 сгради, някои от които с културно-историческа стойност. Сред тези обекти имаше и три двореца-Палацо Диедо, Палацо Градениго и Палацо Сан Кашияно. Общата стойност на продаваните обекти във Венеция възлиза на 82 милиона евро.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии