Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Европа издърпва пазара на недвижими имоти в Естония


Увеличението в броя на сделките с недвижими имоти и земя в Естония, през второто тримесечие на тази година е с 25%, спрямо същия период на миналата година. Това се дължи до голяма степен на одобрението, което страната получи от Европейската комисия, за преход към еврото до 2011 г., а тази новина доведе до подобряването на икономическите перспективи пред Естония.


Общата стойност на сделките с недвижими имоти в Естония, за периода април-юни са в размер на 23,8 милиона евро, тоест с 12% повече от същия период на миналата година.
 

Според Министерството на финансите и Централната банка на Естония, икономиката на страната е започнала да расте през последното тримесечие на миналата година. Развитието на пазара на недвижими имоти е довело до намаляване на загубите на банките свързани с отпуснатите ипотечни кредити. Анализаторите дори са уверени, че до края на тази година, банковия сектор на страната ще излезе на "плюс", съобщава порталът DV.ee.
 

През юни изпълнителният директор EfTEN Kapital- Виляр Аракас заяви, че еврото няма да доведе до поредната несигурност на пазара на недвижими имоти, тъй като частният сектор е взел много кредити, банките са станали по-консервативни в кредитирането, а ситуацията на пазара на труда е много тежка.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии