Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Цените на жилищата в Оман се възстановяват


В някои райони на държавата, цените на жилищата достигат нивата си от преди кризата, сочи доклад на компанията Cluttons.

 

Възстановяването се отнася най-вече за смесените жилищно-курортни комплекси, където недвижимите имоти се изкупуват най-вече от крайни потребители и дългосрочни инвеститори, а не от спекуланти, съобщава Arabian Business.
 

 

Анализаторите отбелязват, че исканата цена често "далеч надхвърля" реалностите на пазара, но продавачите са все по-склонни да правят отстъпки.
 

 

Средните цени за нам на жилище се понижават, заради голямото изобилие на отдавани под наем имоти. Според прогнозите и в близко бъдеще тази тенденция ще продължи.
 

 

В сектора на търговските недвижими имоти в Оман, има стабилизиране на цените за наем на офиси първа категория. Но експерти очакват, че през следващите месеци върху тези цени ще бъде оказан натиск, заради появата на нови предложения на пазара, както и стремежа на наемателите да наемат офиси на по-удобни места.

 

Очаква се на пазара на търговски имоти в Оман, до края на годината да се появят още 100 хиляди квадратни метра търговски площи. Тогава собствениците на новите обекти, в стремежа си да привлекат наематели, най-вероятно ще трябва да бъдат по-скромни в исканията си  в противен случай обектите им дълго време ще стоят празни.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии