Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Бюджета на туристите в Гърция се натоварва допълнително заради стачките


Туристите в Гърция се натоварват с допълнителни, непредвидени харчове заради стачките в страната. Поради тази причина, гръцките власти решиха да компенсират допълнителните разходи на туристите, които са  в резултат на непредвидени закъснения на транспорта в страната поради стачките.

 

Дори нещо повече, властите в южната ни съседка ще компенсират и допълнителните разходи на туристите, които са в следствие на природни бедствия (например изригванията на вулкана в Исландия).

 

В момента Гърция преживява силна финансова криза. За да се получи финансова помощ от международните донори, властите прибегнаха до намаляване на пенсиите и заплатите на държавните служители, както и увеличаване на данъците. Тези мерки предизвикаха вълна от стачки, които парализират работата на обществения транспорт, летищата и фериботните връзки, съобщава MSNBC.
 

 

Туризмът е много важен отрасъл за Гърция. Туристическата индустрия осигурява около 17% от годишния БВП на страната. Всеки един от петима местни жители работи в този отрасъл. Ето защо, един значителния спад на туристите в страната, може съществено да отслаби гръцката икономика и да затормози до крайност излизането на страната от рецесията.
 

 

Правителството и бизнесът са предприели различни мерки за поддържане на конкурентноспособността на туристическата индустрия. Освен горепосоченото обезщетение, бе прибегнато и до намаление на цените за престой в гръцките хотели.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии