Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Британските пенсионери масово мигрират в чужбина

 

Към днешна дата, броят на британските пенсионери живеещи в чужбина, е приблизително 900 хиляди души. По-голямата част от тях заявяват, че не желаят да се завърнат в родината си.

 

Според проучване, поръчано от банка NatWest, тайната на успешния пенсионерски живот в чужбина е в предварителното планиране. Много по-доволни от живота си в чужбина са тези пенсионери, които имат опит с неместни хора, или са работили извън родната си страна, пише The Daily Mail.
 

 

В момента около 300 000 британски пенсионери живеят в Австралия, 115 000 в Испания, 75 000 във Франция. Доста популярните страни за преселване са още Португалия, Канада, САЩ и Нова Зеландия.
 

 

През 2009 г., за постоянно пребиваване в чужбина, са заминали 150 000 британски пенсионери.
 

 

Според 62-годишен пенсионер, който преди седем години се премества в Южна Франция, основните причини за преместване му са "лошите метеорологични условия, мръсните улици на Лондон, тълпите народ, постоянното усещане, че те следят, както и високите разходи за живот. Сега аз водя много скромен начин на живот, но не съм беден за топло слънце и ми е много по-леко”. 

 

Снимки: Дейли Мейл
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии