Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Жилищни сгради 2010: Сити Парк-подобект жилищна сграда, град София

 

 

инвеститор:
Тивон Пропъртис ЕООД

 

архитект:
Ателие Серафимов Архитекти ООД

 

изпълнител:
Главболгарстрой

 

конструктор:
Ателие Серафимов Инженеринг ООД

 

адрес:
гр.София, ул.Зографски манастир №15, жк Света Троица

           

 

ОБЕКТ: CITY PARK RESIDENCE; Комплексен инвестиционен проект включващ жилищна сграда, офиси, магазини, подземни гаражи , паркинг и детска площадка.

 

ПОДОБЕКТ: Жилищна сграда, Магазини, подземни гаражи , паркинг и детска площадка.

 

ИНВЕСТИТОР: „TИВОН ПРОПЪРТИС” ЕООД

 

ПРОЕКТАНТ: АТЕЛИЕ СЕРАФИМОВ АРХИТЕКТИ ООД

 

ЛОКАЦИЯ: Комплексът е ситуиран в централна градска част на ъгъла на ул. „Цар Симеон”и ул.”Зографски манастир”, в непосредствена близост до общинска градина „Света Троица”.

 

АРХИТЕКТУРНО РЕШЕНИЕ: Комплексът се състои от три самостоятелни жилищни секции с общи подземни нива. Чрез едно просто и изчистено решение е търсен спокоен облик с характерни елементи в ансамбъл на градската среда. Интериорът на всяко едно от входните фоайета са идентиченeн с останалите, но с различно цветово решение.

 

Разпределенията на жилищните етажите са съобразени с архитектурно естетическите и функционални норми, създавайки един нов жилищен модел, който да отговаря на нуждите на хората, които ще го обитават и в който общите площи са сведени до минимум.

 

Стълбищните клетки са с директно осветление, като за секция А - осветлението e покривно, чрез осветителна шахта. В югоизточната част на секция А е проектирана рампа, осигуряваща достъп до подземни нива на комплекса.

 

Партерен етаж (к: +0.00): Целият партерен етаж представлява търговска зона, която е разположена между входовете на жилищните секции. Височината на етажа отговаря на изискванията за магазинен етаж. Магазините на първия етаж са свързани със подземните нива, където са разположени складовете към тях, посредством вътрешни комуникации.

 

Втори, типов етаж (к: +3.50, +6.40, +9.30, +12.20, +15.10, +18.00, +20.90; +23.80): За всяко жилище според големината му са предвидени една или две спални, санитарен възел, складово помещение и дневна-столова с кухненски бокс. За всеки апартамент е проектирана и тераса– балкон ,адекватни на пазарните потребности.

 

Последен етаж (к: +26.70): апартаментите в последния и подпокривен етаж са тип – мезонет, те са ексклузивни, просторни и богато решени като функция и пространство.

 

ПОДЗЕМНИ ЕТАЖИ (к. - 3.52 и -6.72): В сутерените, които са общи за всички секции, са предвидени необходимите паркоместа за живущи и работещи в комплекса, а също така складови и технически помещения .

 

КОНСТРУКЦИЯ: Конструкцията на сградата е стоманобетонна, монолитна, скелетно-гредова конструкция.

 

ФАСАДА: фасадното решение е изпълнено от съвременни материали и технологии. Сградата е облицована с клинкерни плочи и еталбонд, а всички еркерни части са с варо-циментова мазилка. Фасадните и покривна топлоизолация са високо ефективни и са изпълнени изцяло по проекта за “Топлотехническа ефективност”.

 

ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ:

 

Общи площи: настилки от гранит и гранитогрес, преградни стени от цветно стъкло, комбинирани с гладки и растерни тавани и парапети от неръждаема стомана;

 

Подземен паркинг: настилка от шлайфан бетон, навигация, пътна маркировка и латекс по стените.

 

ИНСТАЛАЦИИ: проектирани сасъвременни и ефективни инсталационни решения. Освен отоплителна, за магазините на партерния етаж е разработена и климатично- вентилационна система. Всички складови помещения и гаражи са вентилируеми. Климатична система на партерния етаж е 4-тръбна с таванни конвектори.

 

ДЕТСКА ПЛОЩАДКА И ОЗЕЛЕНЯВАНЕ:При проектирането на комплекса са запазени съществуващите дървесни групи по ул. „Цар Симеон” и ул. „Зографски Манастир”. При така направеното озеленяване имаме приблизително 1/2 затревяване и 1/2 засаждане на висока растителност /храсти, цветя и дървета/. Целта на паркоустройството е зеленото пространство да се оформи в унисон с комплекса.

 

При почти пълно припокриване на подземните нива на сградите с границите на парцелите, проектираните зелени площи са над подземния етаж на сградата с дълбочина 50см, позволяващи саденето на едроразмерна растителност. Растителността е проектирана в групи, масиви и солитери в стегнати форми по периферията на парцелите. Използвани са видове, образуващи етажи, ниски форми, живи плетове и цветя.

 

Детската площадка е проектирана с места за рекреация и зони за отделни възрастови групи. Елементи на площадката са: два пясъчника, игрови съоръжения, поляна и места за придружителите на деца.

 

Технически показатели Стъпка на терена -1 272м², РЗП -15 772 м².

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии