Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Завърши реставрацията на статуята на Иисус Христос Спасителя в Рио де Жанейро


Завърши реставрацията на 38 метровата статуя на Иисус Христос Спасителя в Рио де Жанейро, Бразилия. Новината бе съобщена от администрацията на Националния парк Тижука, на чиято територия е разположен паметника.

 

Според властите, работници са започнали демонтиране на скелето. Това може да отнеме до десет дни в зависимост от времето. Тогава един от основните символи на Рио де Жанейро и цяла Бразилия, ще се изправи пред посетителите си в осъвременена форма.

 

Работата по възстановяването на статуята на Христос Спасителя, започна през януари тази година. Една площадка за наблюдение, в подножието на паметника остана отворена за посетителите, които почти половин година трябваше да се задоволяват, да гледат скулптурата от гората и под защитен слой от полупрозрачни материали.

 

Разходите за възстановителните работи, достигнаха седем милиона бразилски реала (3,84 милиона долара). Премахнати са повредените плочки и мозайки, които са част от елементите на статуята. Също така са отстранени и микропукнатините, както и потъмняванията причинени от влагата.

 

Повечето от разходите, са за сметка на една от най-големите бразилски компании в света-минната компания Vale, която също така се ангажира, да осъществява мониторинг за безопасността на статуята, както и на комплексът от площадки за наблюдение до 2015 година.

 

Статуята на Иисус Христос Спасителя е с височина от 38 метра, и се намира на планината Корковадо-висока 709 метра над морското равнище. От наблюдателната площадка в подножието на статуята, се открива живописна гледка към Рио де Жанейро, Националния парк Тижука, Атлантическия океан и залива Гуанабара, по чието устие е разположен градът.

 

През юли 2007 година, 90 милиона интернет потребители по целия свят, гласуваха за статуята на Иисус Христос Спасителя, и тя бе избрана за едно от седемте чудеса на света. Ежегодно статията се посещава от над един милион души, над седемстотин хиляди от тях са чуждестранни туристи.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии