Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Затварят купола на Райхстага за реставрация
Стъкленият купол на Райхстага, който е много популярен сред туристите, близо седмица ще бъде затворени за реставрация. Това бе оповестено от пресслужбата на парламента на Германия, предаде РИА Новости.

 

Възстановителните работи ще се проведат от 12 до 16 юли, през това време туристите няма да могат да влизат вътре в купола, но ще имат възможност да се изкачват на покрива на Райхстага и да се разхождат по терасата. Обикновено винаги има опашка от туристи, които желаят да посетят купола.

 

Стъкленият купол на Райхстага, е проектиран от  известния архитект Норман Фостър. Той е известен предимно с проектите си в Лондон: моста "Милениум", сградата  London City Hall (кметството) и известият небостъргач Mary Axe 30.

 

Височината на купола на Райхстага измерена от покривната тераса е 23,5 м, във вътрешността на купола има една стълба, по която посетителите могат да се изкачват нагоре. Диаметърът на купола е 40 метра. В купола е монтиран отразителен огледален конус, който позволява естествената светлина да осветява пленарна зала, разположена 10 метра по-надолу. Общо 360 огледала отразяват светлината. Куполът, който е бил разрушен по време на щурмуването на сградата в битката за Берлин през 1945 г., отново е възстановен едва през 1999 г.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии