Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

За първи път инспектират автогарите. Започва се от Варна......

В рамките на един месец, инспекторите на агенция "Автомобилна администрация" ще проверят всички автогари в страната. При установяване на нередности и несъответствия със законовите разпоредби инспекторите ще  издват констативни протоколи и предписания за отстраняването им. Сроковете за  отстраняване на ще бъдат определени в зависимост от спецификата на нередности и необходимото време за тяхното отстраняване.

 

След изтичането на определените срокове, ще бъде извършена повторна проверка съвместно с НАП, общините и други компетентни органи. При неизпълнение на предписанията, следват санкциите -  парични глоби и дори закриване на автогари.

 

Това предвижда първата цялостна проверка на автогарите у нас, разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Целта на акцията е да се провери реалното състояние на всички автогари.

 

Всяка автогара трябва да включва:

 

- приемна сграда за обслужване на пътниците.

 

- обособена територия за движение и престой на автобусите.

 

- гишета за продажба на билети.

 

- чакалня с места за сядане.

 

- тоалетна за пътниците с мивка.

 

- сектори за тръгване на автобусите.

 

- обозначено място за спиране на пристигащите автобуси и за слизане на пътниците.

 

- площадка с твърда настилка за движение и престой на автобусите, която да бъде с нанесена пътна маркировка и с площ, съгласно действащите правила и нормативи за устройство на територията.

 

- осигурена визуална информация, включваща разписание, часовник, списък на обслужваните линии, цени на билетите и работно време на всяко билетно гише.

- табели с наименованията на крайните точки на линиите от съответното направление на всеки сектор.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии