Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Възхитителният и непознат Тайланд. Снимки

Кралство Тайланд е държава в Югоизточна Азия, на изток граничи с Лаос и Камбоджа, на юг с Тайландския залив и Малайзия и на запад с Андаманско море и Мианмар. Тайланд е известен и с името Сиам, което е официално наименование на страната до 1949.


Площта й е 514 311 квадратни километра, от които 512 254 квадратни километра суша и  2 057 квадратни километра.

 

Тайланд („Земята на свободните”) заема част от полуостровите Индокитай и Малака. Бреговата линия с Индийския океан (Андаманско море) и с Тайландския (Сиамски)залив на Южнокитайско море е с обща дължина 2613 км.Тайланд притежава и голям брой малки живописни острови и красиви плажове, които са важни за туристическите дестинации.На 26 декември 2004 година опустошителни вълни цунами, предизвикани от силно земетресение в Индийския океан, за броени минути помитат тайландските о-ви в Андаманско море. Западната и северната част на Тайланд прекосяват планински вериги с най-висок връх Интханон (2595м.).На североизток е обширното плато Корат (100-200 м. н.в.),което обхваща над една четвърт от площта на страната. В централната част на Тайланд се простира плодородната Менамска равнина-най-гъсто населеното място в страната. Равнината е известна като „Тайландското оризище”.

 

Населението на Тайланд е между 63 и 64 милиона души. Валутата е бат. Официалния език е таи. Столица на държавата е град Банкок, който е и най-големия град в страната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии