Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Във Варна се състоя прескоференция на Асоциацията на руснаците собственици на имоти у нас

 

 


На 24 юни 2010 година, в сградата на Генералното консулство на Руската Федерация в град Варна, се състоя пресконференция, на учредената на 29 март 2010 година в Бургас-Асоциация на рускоезичните собственици на недвижими имоти в Република България "Альоша".

 

Целите на пресконференцията бяха, да бъде информирана обществеността с целите и принципите на тази обществена организация.

 

Пресконференцията бе открита, с кратко приветствено слово на Генералния консул на Руската федерация във Варна Юрий Соловьов. Той подчерта ,че тази пресконференция е организирана от Генералното консулство във Варна, което е и участвало в учредяването на Асоциацията.

 

Генералният консул каза, че е много радостен от факта, че медиите и кметове на общини по Черноморието са откликнали на поканата. Той подчерта голямото значение на Асоциацията както за руските граждани, така и за гражданите на България.

 

Господин Соловьов изнесе приблизителни цифри, от които става видно, че близо 300 хиляди руснаци са ползватели на имоти в България. В тази цифра влизат собствениците на имотите и техните семейства, като самите собственици на имоти са около 80-100 хиляди души. Той подчерта, че само от данъците върху недвижимите имоти, руските собственици в България, вкарват един сериозен финансов ресурс в страната. Също така консулът подчерта, че много от руските собственици на недвижими имоти у нас, дават децата си да учат в български училища и по този начин допринасят за обогатяването на духовните връзки между двата народа.

 

 

 

След това думата взе Господин Александър Анисимов (на снимката) в качеството си на Председател на Управителния съвет на Асоциацията.

 

 

Той разясни целите на организацията, а именно:

 

 

-защита на правата и интересите на рускоезичните собственици на недвижими имоти в Република България.

-представителство пред всички органи на държавната и местната власт, чуждестранни представителства, организации в страната и чужбина, физически и юридически лица.

-съдействие при подготовка и изпълнение на програми и проекти, свързани с информираността на рускоезичните граждани с правните, икономическите и фактическите аспекти, касаещи закупуването на недвижими имоти в Република България.

-всестранно подпомагане на рускоезичните собственици на недвижими имоти в Република България.От изказването на Александър Анисимов, стана ясно още, че основните направления за развитие на Асоциацията са:

 

-смяна и осигуряване на нови обслужващи имотни компании.

-съдействие при възстановяване или защита на правата на собствениците.

-мониторинг на екологичните проекти в курортните зони.

-формиране на единна мрежа за дистанционна консултативна помощ за членовете на Асоциацията чрез нейния интернет сайт.

-оказване на помощ в борбата с недобросъвестните строителни предприемачи.

-подготовка на проект-предложение за усъвършенстване на законодателството по отношение на защитата на правата на рускоезичните собственици на недвижими имоти.

-развитие на партньорски програми със заинтересовани компании.

-разширение направленията на дейността на Асоциацията.Петко Литов 


 

Гледайте и репортажа на БТВ от пресконференцията тук

 

Развитие по темата от 25 юни 2010 г.:

Един ден след пресконференцията, по телефона с нас се свърза г-жа Поля Христова и попита ние ли сме представители на Асоциация "Альоша" дето ще продават имоти на руснаците. Продавала къща на "Галата" във Варна и решила, че може да я предложи, защото сега много руснаци купували имоти.

Разпитахме я как е сигнала до нас и тя отговори, че прочела във вестник Труд за създаването на "Альоша" и понеже не намерила телефони, влязла в интернет и там imotdnes.com излязъл на първо място. Кликнала в контакти и ето - вече сме в бизнеса с имоти.

Колко ли българи ще си помислят същото и ще започнат да звънят на Асоциация "Альоша" за да предлагат своя имот?

Това ни навежда на мисълта, че Асоциация "Альоша" ще трябва да наеме специалисти в недвижимите имоти или да се обърне към специалсти от агенциите за недвижими имоти.

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
   1  2 » »»

Стоянов: 2012-06-16 14:27:32 |

Халачева, не разбирам защо пак навираш ВАНИ в темата? Варненските агенции за имоти са орел, рак и щука. Няма правила, няма ред, няма колегиалност. Като проформа беше замислено и като проформа си залезе ВАНИ. Защото когато едно нещо се създава от нечитави хора - и рожбата е такава. Пишете мнение в този портала, но не рекламирате, а наливате пари в Софийските - Варненски имоти и в препродадения на чужденци Позвънете. Защо те не пишат за всичко това? Аз рекламирам в този портал, защото до тук поне не се е чуло да са взели една или друга страна. Но всичко става с пари. Всичко е влияние и интереси. Мислете малко по-мащабно. Ето и тая асоциация: Придърпали консула, спретнали асоциация и сега да им плащаме за да ни предлагат имотите :) - ще падна о смях. Ако не си плащаш дали ще те препоръчват? Айде малко повече да мислим преди да се изказваме.

ХАЛАЧЕВА: 2012-06-16 14:27:32 |

Привет на всички колеги ..... Ама че сте завистливи , ама ....... , какво толкова... , направили Колегите от руски произход или т.нар. рускоговорящи брокери .... Ами БРАВО от мен на тия колеги ... Дошли в милата ни родна страна, изхарчили пари, направили си фирми , отговарящи на бълг. законодателство, направили си Асоциация... , направили си пресконференция.... , та чак поканили и руския консул .... Какво престъпно има тука и на какво Ви намирисва ...??? Всичко е по правилата на българското законодателство ...., а ние българските брокери какво направихме, и колко пресконференции прави т.нар. ВАНИ - напр. ???? И Ви питам аз компетентни във всичко колеги - брокери - на кого до сега сте плащали и от сега нататък за какво ще си плащате ..... Не Ви отива колеги така да се излагате във интернет пространството .... Постоянно негативи от "наша" страна .. Погледнете и от хубавата страна на нещата .... Лека и успешна седмица и повече усмивки .... С уважение : К. Халачева тел : 0894 718671

Журналист: 2012-06-16 14:27:32 |

PR агенцията, която уж организира пресконференцията се представляваше лично от Анета Недялкова - протежето на Максим Бехар във Варна. Напоследък всички подобни прояви не минават без тяхната посредствена намеса. Г-жа Анета на тая пресконференция се обади само веднъж, през останалото време само кимаше на журналистите кой да вземе думата. Цареше пълна анархия и варненските журналисти подвикваха вяло въпросите си за да свърши по-бързо всичко и да похапнат и сръбнат на предварително подготвената софра. Журналистите се събудиха от отвратителния превод на поканения от Анета Недялкова ( Анет Евънс) преводач и с невъздържани възгласи го принудиха да млъкне. Пресконференцията продължи на българо-руски - който колкото може и е научил в училище, а преводача замлъкна до пиарката Анета, която видимо се притесни и се чудеше какво да прави....

Люба: 2012-06-16 14:27:32 |

Закрихме или замразихме дейността на нашите асоциации по места /имам в предвит ВАНИ/и още не можем да наложим някакви законови права на членовете, а вижте руско говорящите. От какво са дискриминирани, от кого и от какво ще им се защитават правата? Да не би да обвиняват държавата, че се отнася не законово към тях или са дискриминирани? Това са меркантилни апетити и скоро голяяяяма част от българските фирми ще бъдат смазани. Някои имал ли е работа с руски фирми и знае ли как надуват цените и си поставят такива комисиони, че не могат да се защитят пред продавачите. Колеги, не допускайте да ни правят на маймуни! Техните права като собственици са същите, както на българските собственици. И ако руснаци искат консултация - нека се обърнат към НСНИ или българските фирми по места, които познават и българските закони.

Колега: 2012-06-16 14:27:32 |

Прав е брокера.Тзи мили хора си спретнаха агенция и за начало и направиха страхотна реклама.Сега идва ред на цакането на Българските фирми и на извиването на ръце.(Искаш да продаваш на Руснаци? Минаваш през нас.Реклама при нас.)Но руските клиенти са интелигентни хора и бързо ще разберат кой е коректен и кой не.

Прогрес2007: 2012-06-16 14:27:32 |

Тази Руска асоциация от кого ще пази руснаците ? В Република България има закони които са за всички ! Това е абсурд ! Що не вземат и една държава да си спретнат тука с тяхно правителство , така ще ги пазят още по добре ??? Ще се види какво всъщност целят ! Ще има Видовден ! Мисля ,че ще действат избирателно и това няма да има общо с коректността на българските агенций !

R: 2012-06-16 14:27:32 |

Надава се вои ,че много руснаци били измамени ... вероятно за това сега ще си спретнат собствен офис.Не че до сега нямаше такива но вече и асоция"за защита";)

Подкрепям: 2012-06-16 14:27:32 |

Колега - подкрепям те напълно. Абе тия хора имали 23 члена!? И от какво се издържат? Да не би да работят ей така за българо-Съветската дружба!? Ама доматите и газа и пастата за зъби са с пари. И кой плаща тоя масраф? Кой пуска в ПОЗВЪНЕТЕ обяви, че купува едва ли не на килограм имоти в България. Какво става тука? Чий интерес обслужва г-н Анисимов? А къде е през това време милата му съпруга Яна Дубийковская, която се подвизава като издател на списание The Sea? Утре да не стане - рекламирайте в списанието на жена ми иначе няма да ви препоръчаме фирмата.... Нещо намирисва тая работа

Шеф на Асоциацията на прецаканите от Асоциаци: 2012-06-16 14:27:32 |

Ами то има ли някой, който да не е разбрал, че Асоциациите, профсъюзите маф..ята, са създадени от една група хора за да печелят от други групи хора :) Усетиха някой братушки, че техните обръщат "кораба" към братска България и хайде ще ги пазим от лошите Българи. И консула забъркали - той от Европа някъде идва и доста интелигентен мъж изглежда, а тия Бургаски руснаци са го омотали в мрежите и само да не натрупа негативи. Нищо чудно да се познават с тоя председател - то кой си слага току така главата в торбата.

Собственик на агенция за имоти: 2012-06-16 14:27:32 |

Смятам, че тази Асоциация ще се опита да извлече материални ползи - препоръчвайки фирми, които си плащат. Имам съмнения, че ще си плащат тези, които не предлагат добра услуга или продукт и така ще пробутват стоката си - била тя строителство или друго.

   1  2 » »»

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии