Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В индийският щат Гоа, конфискуваха имотите на четирима чужденци

 

 

Администрацията на индийския щат Гоа, обяви изземването на сгради и земя с обща площ от 2,2 квадратни километра на четирима чуждестранни собственици.

 

Конфискуваното имущество се намира в курортните селища Морджим и Анджуна, в северната част на щата Гоа, съобщава The Hindu, позовавайки се на изявление на ръководителя на правителството на щата, Дигамбар Камат. 

 

Камат не уточни националността на собствениците на иззетите недвижими имоти.

 

Разследвани са общо 50 чуждестранни компании и над 300 физически лица от чужбина, които са закупили имоти в Гоа. Властите се опитват да изяснят законосъобразността на сделките и източниците на тяхното финансиране. Освен това, се разглеждат и оплакванията на местните жители от нецелесъобразното използване на земята. Така например, се установило, че земеделска земя се използва за търговски цели. Повечето от проверките са били срущу компании и физически лица от Великобритания и Русия. 

 

В Индия, чуждестранните граждани не могат да придобиват недвижими имоти /да станат частни собственици/ в качеството си на физически лица. Необходимо е да получат определен вид жителство или имотите да бъдат придобити от юридическо лице. Най-честата схема е създаването на компания, която придобива и недвижимото имущество. Минималната стойност на разходите за поддръжка на компания е около 500 евро годишно. 

 

Ако участниците при сделките с недвижими имоти са добросъвестни, и са спазени всички необходими законови изисквания, няма опасност за придобиване на недвижими имоти в Индия.

 

Но въпреки това, някои купувачи в името на икономии на разходи или несъзнателно, участват в сенчести схеми при сключването на имотни сделки. Такава схема е например, използването на подставено лице, гражданин на Индия. Именно заради такива сенчести сделки, властите в Гоа и другите щати на страната, провеждат периодични разследвания и проверки.

 

 

 

 

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии