Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Египет ще се състои един от най-големите търгове за земя през последните години


През месец юли 2010 г., в предградието на Кайро - Шейх Заед Сити, ще се проведе търг за продажбата на 426 акра земя. Заявки за участие в него вече са потвърдили шест компании.

 

Анализаторите и местните медии възлагат на търга известни надежди. По тяхно мнение, той ще бъде "мерило" за силата на пазара на недвижими имоти в Египет и на покупателната способност на най-големите компании за недвижими имоти в страната, предаде Ройтерс.

 

Според прогнозите, цените на продаваната земя ще варират в границата от 900 до 1 200 египетски лири (158-211 щатски долара) на квадратен метър. На предишния търг, земята се продаваше за 800-900 египетски лизи на квадратен метър.
 

 

Експертите отбелязват, че стабилното вътрешно търсене и "защитеността" на пазара на недвижими имоти в Египет на международните кредитни пазари, ще му помогнат да се справи с глобалната финансова криза, по-добре от много други пазари. Но въпреки това, експертите отчитат, че  ипотечния пазар в страната, не е толкова силно развит, за да могат египтяните да си позволят да купуват първокласни имоти, в проекти които се изграждат в покрайнините на Кайро.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии