Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Барселона обмислят да въведат данък за туристите


Властите в столицата на Каталуния-Барселона, възнамеряват да попълват градската хазна за сметка на идващите туристи. Те смятат да въведат данък за туристите в размер едно евро на човек на ден.

 

 

Според кмета на Барселона-Жорди Ереу, въвеждането на данъка е в процес на обсъждане, и той може да бъде включен в градската програма за развитие на туризма до 2015 година.

 

 

Очакваната данъчна ставка бе оповестена от туристическото ведомство в Барселона. Като се има предвид, че града през миналата година е посетен от над 6,5 милиона души, то очакваните годишни приходи от данъка ще са в порядъка на 15-20 милиона евро, съобщава порталът Tax-News.com.

 

 

За сравнение, следва да се отбележи, че около 6000 френски градове имат възможността да определят и въвеждат "туристически" ("travel")  данък, (около половината от тях вече са го въвели). Същата възможност имат и местните власти в Рим. В края на миналата година, губернаторът на Санкт Петербург- Валентина Матвиенко, също е поела инициативата за облагане с данък туристите посещаващи губернията, а средствата да отиват за реставрация на исторически обекти.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии