Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Спряха строежа на хотел в Иракли

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) - Бургас спря строителството на почивна база в местността Кладери в землището на с. Емона, община Несебър.

Мярката на РИОСВ се налага заради незаконосъобразно издадено разрешително за строеж на обекта, съобщaт от инспекцията.

Сигналът за незаконното строителство с инвеститор „Суис пропъртис” ЕООД бе подаден от гражданска група „Да спасим Иракли”.

Проверката на обекта е показала, че разрешително за строеж е издадено от община Несебър на 20 септември 2007 г. без да е представено Решение по оценка за съвместимост и разрешително за заустване на отпадъчни води, издадено от Басейнова Дирекция – Черноморски регион.
За допуснатото нарушение ще бъде съставен акт на община Несебър.

Започналото строителство се прекратява до произнасяне на директора на РИОСВ - Бургас с решение по оценка за съвместимост с предмета и целите на опазване на защитените зони от “Натура 2000” и Закона за опазване на околната среда. 

През август миналата година екоинспекцията е предупредила инвеститора, че строителният план не може да се реализира без оценката за съвместимост.

Община Несебър също е информирана, че издаването на разрешения за строителство в Иракли, без процедура по оценка за съвместимост, ще бъде считано за нарушение на Закона за биологиочното разнообразие.

Заповедта за спиране на строителството е била връчена за изпълнение на „Суис пропъртис” ЕООД, на кмета на община Несебър и на началника на РДНСК.

От екоинспекцията изтъкват, че оспорването на заповедта не спира нейното изпълнение,
За случая е сезирана Окръжна прокуратура в Бургас.

Радослав Михайлов
 
31-01-2008

Източник: www.imoti.net

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии