Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Собственици на недвижими имоти във Флорида искат обезщетение от British Petroleum (BP)Петролният разлив в Мексиканския залив, нанесе щети не само на ловците на скариди и рибарите. Собствениците отдаващи недвижими имоти под наем, също отчитат сериозни загуби.

 

Към днешна дата, компанията BP е изплатила повече от 40 млн. долара обезщетения. От 15 хиляди молби за обезщетение, подадени до компанията, 446 са от собственици на отдавани под наем имоти в щата Флорида. Те понесаха загуби, след като наемателите се отказаха от наематите досега имоти. Компанията вече е предвидила 75 725 щатски долара за решаването на тези въпроси, съобщава CNN Money.
 

 

Припомняме, че в резултатат на авария на петролната платформа Deepwater Horizon, според някои източници, в Мексиканския залив се разляха над 40 милиона галона петрол.  Наскоро нефтени петна бяха забелязани само на 16 км от брега на Пенсакола (Pensacola). Очаква се, тези петна да достигнат брега до два дни.

 

Представители на  туристическата индустрия във Флорида, която през 2008 година внесе в бюджета на САЩ-65милиарда долара, бият тревога, тъй като тази екологична катастрофа е не само една от най големите в историята на САЩ, но може да има катастрофални последици за туристическия бизнес във Флорида.
 

 

Снощи специалисти от BP успяха да поставят предпазен сифон над подводния източник на нефт, от където тръгна разлива. Това ще позволи частичното изпомпване на нефт на повърхността. Но командващият Бреговата охрана на САЩ, адмирал Тед Алън уточни, че тази мярка е краткосрочна.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии