Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сирия става новия Дубай на Близкия изтокИнвеститори от страните от Персийския залив, които допринесоха много за бума на новото строителство в Дубай, проучват за себе си нови пазари в Близкия Изток. Номер едно в техните планове става Сирия.

 

Дружеството Palmyra Real Estate, което е съвместно предприятие на инвеститори от ОАЕ и Египет, през 2011 година, трябва да завърши изграждането на проекта Жасмин Хилс, състоящ се от 173 вили. Недалече от него се намира обекта Palm Village,който включва 33 вили и четири звезден хотел. Този обект се реализира на пазара от компанията от Саудитска Арабия-Бин Ладен Груп (Bin Laden Group).
 

 

Дубайската фирма Emivest, изгражда нов комплекс от сгради с апартаменти наречен Кордоба (Cordoba). В столицата на Сирия-Дамаск, компанията Emaar Properties от ОАЕ изпълнява няколко проекта. Единият е "Осмата врата" на стойност 500 млн. долара. Друга компания от ОАЕ-Majd Al-Futtaim, инвестира  1 млрд. долара в комплекс с търговски и развлекателни площи в Яфур, съобщава The Wall Street Journal.
 

 

Инвеститорите проявяват голям интерес към Сирия, след като администрацията на президента Башар ал-Асад, започна да предприема стъпки за либерализиране на местната икономика. Интересът към луксозните жилища и офиси се повиши много, след като от  Вашингтон обявиха, че ще изпратят поланик на САЩ в Сирия.
 

 

Вилите от проекта Жасмин Хилс се продават по цени от 620 хиляди до 660 хиляди долара.

 

В Сирия, БВП на глава от населението възлиза на едва  4600 долара, така, че основните купувачи и наематели на такива обекти, ще бъдат дипломати, бизнесмени и заможни чужденци.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии