Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сигурността е водеща при избора на жилище у нас

 
Най-малко за цената и най-много за сигурността са загрижени купувачите на жилища у нас, твърдят от Winslow Developments, инвеститори в екологичния комплекс от затворен тип Winslow Gardens
Най-малко за цената и най-много за сигурността са загрижени купувачите на жилища у нас, твърдят от Winslow Developments, инвеститори в екологичния комплекс от затворен тип Winslow Gardens
Новини по темата
Суди Озкан ще строи луксозен хотел и търговски център в Свиленград Суди Озкан ще строи луксозен хотел и търговски център в Свиленград
Норман Фостър ще проектира екоселище за 1 млрд. евро в България Норман Фостър ще проектира екоселище за 1 млрд. евро в България
Ключови думи
Winslow Developments, Winslow Gardens, жилища, покупка, сигурност
Изпрати изпрати   Запази запази   Принтирай принтирай
Сигурността и спокойствието са най-търсени при покупката на жилище в комплекс с контролиран достъп у нас, показват резултати от неформално проучване на Winslow Developments (Уинслоу Дивелъпмънтс) - инвеститор в първия екологично проектиран комплекс в България, Winslow Gardens (Уинслоу Гардънс).

След това по важност при вземането на решение за покупка се нареждат комуникативността и местоположението, гледката, околната среда (зеленина, чист въздух), допълнителните удобства, които спестяват време на заетия човек, архитектурната концепция, както и социалният статус на съседите, става ясно от данните оповестени на 22 юни. Цената е на едно от последните места при избор на жилище в затворен комплекс.

От компанията споделят, че проучването е сред техни потенциални и настоящи клиенти, но то отразява в много голяма степен предпочитанията и профила на хората, които искат да живеят в затворен комплекс.   

Липсата на непознати във входа и на детската площадка са сред критериите за "спокойствие", които българинът свързва с комплексите от затворен тип. Бързият достъп до центъра и същевременно просторната гледка към Витоша са предпочитани от динамичните клиенти. Зелени площи, ниско строителство, голямо отстояние и липса на коли между сградите са също търсени характеристики.

Сред допълнителните удобства на комплексите, клиентите изброяват личното парко-място, магазините, химическото чистене, СПА центъра, игрището за минифутбол и баскетбол и басейна - само на броени метри от дома.

Около 84% от клиентите на Winslow Gardens са семейни. Близо 60% от тях имат деца. Затова наличието на детска занималня, площадка за игра, безопасни алеи, парк и антиалергични растения в затворения комплекс са важни удобства за тях, споделя Ласка Ненова, търговски директор на Winslow Developments.

От фирмата допълват, че над 60% от хората, закупили жилище в Winslow Gardens, са собственици на малък и среден бизнес. От тях 31% заемат ръководни позиции в български и международни компании. Най-много са заетите в сферата на услугите (45%), като преобладаващата част от тях са в IT бранша. Следват ги работещите в сферата на търговията - 22 на сто. Недвижими имоти, маркетинг и реклама, политика, банки и финанси, юридически науки и архитектура са сред останалите сфери на дейност на купувачите.

За съвременния човек средата, в която ще живее, се оказва не по-малко важна от местоположението. Комплексите с контролиран достъп събират на едно място хора със сходен социален статус и интереси и създават възможности за бизнес партньорства. Освен това, по-високият стандарт на живот в комплексите с контролиран достъп прави и управлението и поддръжката им по-лесни, допълва Ненова.  

 

Източник: Експерт.бг

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии