Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Шварценегер вижда края на жилищната криза през 2009 г.

Губернаторът на Калифорния, Арнолд Шварценегер, заяви в интервю, че вижда края на сегашната криза на пазара на жилищни имоти в неговия щат и в цялата страна през 2009 г., съобщи MarketWatch.

"Просто трябва да имаме търпение и да изчакаме постепенното излизане от сегашната ситуация и смятам, че това ще се случи през идната година", каза Шварценегер в предварително записано интервю, излъчено в програмата "Meet the Press" на телевизия NBC News.

Шварценегер призна, че е бил шокиран от скоростта, с която се е развихрила кризата на ипотечния пазар, която буквално замрази всички финансови пазари от миналото лято насам и чиито изход все още не е дошъл. По думите му, катастрофата дошла съвсем изненадващо, скоро след като той е получил уверения от експерти за сериозен ръст на икономиката, както на щата, така и на цялата страна.

"Точно както всички други хора и аз съм удивен от бързината, с която всичко се случи", каза Шварценегер. Щатът Калифорния регистрира сериозно свиване на бюджетните си приходи, заради задълбочаването на жилищната криза и невъзможността на много домакинства да продължат да изплащат закупените чрез ипотечен кредит домове.

Губернаторът каза, че Калифорния има диверсифицирана икономика, с много и разнообразни сектори - забавна индустрия, високи технологии, биотехнологи и др., чрез които да се справи със затруднението. Въпреки всичко, той се въздържа да хвърли по-тежки обвинения върху сектора на недвижимите имоти или върху кредиторите.

"Кредитополучателите допуснаха сериозни грешки, заемодателите също. Смятам, че всички бяха натрупали толкова пари, че просто започнаха да спекулират. Така на жилищния пазар се случи това, което преди бяхме видели с краха на интернет компаниите. Имаше балон на пазара на жилищните имоти и този балон се спука", каза Шварценегер.

 

Източник: Експерт.бг

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии