Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Ще срутят четири опасни сгради във Варна


Imotdnes.com - порталът за имоти на Варна и областта - Ще срутят четири опасни сгради във ВарнаЧетири сгради общинска собственост ще бъдат съборени, защото са опасни. Две от тях се намират на ул. “Никола Корчев”, а другите две на ул. “Боримечката”.

На пресконференция кметът на град  Варна Кирил Йорданов информира още, че е наредил на администрацията си да направи оглед на всички опасни обекти в морския град.

Местните властии са побрали фирмата, която ще събаря опасните постройки. Варненският градоначалник уточни, че засега са набелязани 46 сгради които  трябва да бъдат съборени. Опасните обекти са общинска собственост.
 
Освен това, още 67 общински постройки във Варна се нуждаят от ремонт. За финансирането на строителните работи и текущите реконструкции на няколко обекта от общинската хазна за тази година ще се отпуснат 700 000 лева.  Ще се ремонтира Регионалния исторически музей, ще се подобри състоянието на 27 детски градини и едно средношколско общежитие.

Кметът Йорданов съобще, че докато траят ремонтите 78 души ще бъдат преместени в общински оборотни жилища и няма да има допълнителни жилищни притеснения за тях.

Освен това, се работи по отчуждаване на имоти, за да се изгради ново платно на бул. “Левски” в участъка от пробива на бул. “Цар Освободител” до бул. “Сливница”.

Община Варна ще заплати 1 милион лева на собствениците на 11 имота, които са предвидени за отчуждение.

Радослав Михайлов
25-03-2008 

 Източник: imoti.net

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии