Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Проектът за нефтопровода може да подрани

Imotdnes.com - порталът за имоти на Варна и областта - Проектът за нефтопровода може да подраниСтроителството на тръбопровода Бургас-Александруполис може да започне още в края на тази година или началото на следващата.

Това си мнение съобщи пред вестник ”РБК” Михаил Барков, вицепрезидент на „Транснефт” – акционер в компанията за реализиране на проекта за тръбопровода.

Той твърди, че "от годишния бюджет на компанията в размер на 5,8 млн. евро вече са предвидени средства за актуализирането на търговско-икономическия проект, което трябва да приключи до края на месец декември."

Барков споменава за състоялото се миналата седмица в Атина заседание на наблюдателния съвет на акционерите в „Трансбалкан пайплайн” . Тази международна проектантска компания е регистрираната в Амстердам заради строителството на тръбопровода Бургас-Александруполис.

Срещата е била организирана, за да се приеме годишният бюджет, което акционерите са сторили Те са гласували той да бъде в размер от 5,8 млн. евро. защото подготвеният през 2000 г. проект от една немска компания, вече не е актуален, заради финансовите показатели и някои промени в законодателствата а България и Гърция.

Споед акционерите, проектът трябва да бъде преработен почти изцяло. Това ще оскъпи проекта, заради по-високите цени на металите и строителните услуги, предизвикани от инлацията през изтеклите години.

Общо взето, проектът ще "глътне" още доста средства докато нефтът потече по тръбата от Бургас до Александруполис, което естествено ще бъде компенсирано от джобовете на консуматорите.

Радослав Миайлов  

25-03-2008

Източник: www.imoti.net

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии