Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Продават на търг градче в ЛатвияНа  04.06.2010 година се проведе търг за продажбата на град Скрунда-1 (Skrunda-1) в Латвия. Това е бившо военно градче, останало след демонтажа на Съветските радарни станции.

 

Градчето е съвкупност от 70 различни сгради и съоръжения, в това число 10 жилищни сгради с 551 апартамента, хотел, клиника, детска градина и друга инфраструктура. На територията от 45 хектара, има също така подземни бункери и убежища в случай на ядрена война.

 

Началната цена на обекта е много ниска - само 226 000 евро, за тази цена в Латвия може да се купи имот на полуостров Юрмала, или апартамент в центъра на столицата Рига. Ниската цена може да се обясни с лошото техническо състояние на сградите, които стоят празни от средата на 90-те години.

 

Но все пак по време на наддаването, цената на градчето може да се увеличи значително. Предишният търг се проведе през месец февруари 2010 година. Най-голямата сума 2,1 милиона евро, предложи руската компания "Алексеевское-сервис", но след това се оказа, че тя не е в състояние да плати първоначалната вноска.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии