Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

През месец май, цените на жилищния пазар във Великобритания са били в застой


Според ипотечната банка Халифакс, през месец май, цените на жилищата във Великобритания са се понижили с 0,4%, спрямо месец април.
Преди това и други авторитетни източници съобщиха за забавяне на растежа по този показател.

 

В същото време на годишна база, през май, има покачване на цените с 6,9%, а през април покачването е било- 6,6%, съобщава BBC News. Експертите на Халифакс обясняват ускорения растеж на цените в сравнение с миналата година, с факта, че през 2009 година, цените на жилищните имоти са намалявали много по-рязко.
 

 

Според статистиката на най-големия портал за недвижими имоти на Обединеното кралство- Rightmove, през май, средната цена на жилищата в страната се е повишила едва с 0,7%, спрямо предходния месец. Според данни на Националното строително дружество на Великобритания (Nationwide), в национален мащаб, цените през същия период са нараснали  едва с 0,5%. От изследователската компания Hometrack пък казват, че през месец май, тази цифра е едва 0,2% в сравнение с април.
 

 

Икономистът от Халифакс  Мартин Елис заяви, че тази "каша" с данните за цените, показва забавяне на пазара. Ставащото доказва, че изводите на анализаторите на банката са вярни. Те твърдят, че през цялата 2010 година, цените на жилищата в страната няма да се променят съществено.
 

 

Анализаторите на IHS Global Insight също твърдят, че през следващите месеци, не се очаква значителен ръст при цените.
 

 

От Halifax допълват, че през първото тримесечие, продажбите на жилища във Великобритания са намаляли с 18%, в сравнение със същия период на 2009 година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии