Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

През 2009 г., в Европа са продадени държавни имоти за 840 млн.евроПрез 2009 г., продажбите на държавни недвижими имоти в Европа са в размер на 840 милиона евро, според данните от изследване на консултантската компания CB Richard Ellis.

 

В доклада се посочва, че за последните две години - 2008-ма и 2009-та, размерът на набраните средства от продажба на държавни имоти е около 3 млрд. евро, а през периода 2006 - 2007 г. той е бил цели 13 млрд. евро.

 

"Разбира се, този спад съответства на значителното намаляване на цените на недвижимите имоти", коментират в доклада.

 

Делът на Германия е 42%, от общия обем на продадените държавни имоти през миналата година. От тези продажби в хазната на Германия са влезли 356 милиона евро.

 

След Германия с най високи проценти от общия обем на продажбите са Холандия, Франция и Италия, съответно 14%, 12% и 10%, се посочва в доклада.

 

"Според едно проучване, през миналата година, средната сума при продажбата на държавни активи е сравнително малка - 10 милиона евро. Тази година положението ще е сходно, тъй като купувачите не са склонни да купуват големи здания, заради високия риск помещенията в тях да останат празни", се подчертава в доклада.

 

Въпреки това експертите предричат, практиката на продажба на държавни активи да стане по-широко разпространена в близко бъдеще, след като правителствата на няколко европейски страни, обявиха планове за намаляване на бюджетния дефицит. Анализаторите изтъкват Великобритания, Германия, Франция и Гърция, които са започнали да предприемат активни действия, за продажбата на държавни недвижими имоти, като източник за попълване на бюджета.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии