Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Предстои ви преместване?! Ето няколко полезни и практични съвета

Понякога преместването в ново жилище може да доведе до появата на големи проблеми. След като сте преминали частта с  търсенето и дългото избиране на дом, сега предстои да се нанесете в него и да го направите приятно и уютно място за живеене, според вашите нужди и предпочитания. Когато дойде ред да опаковате и пренесете всичките си вещи от старото в новото жилище, е желателно този процес да бъде добре организиран, за да мине всичко по вода.

Кога е най-удачното време да се нанесете в новото жилище?

Определено лятото е сезонът, когато повечето хора се решават да се местят на ново място. Примерно в края на лятото студентите започват да си търсят квартири и да се нанасят преди началото на учебната година. Семейните двойки също предпочитат този сезон, защото тогава децата са във ваканция и времето е идеално за извършване на ремонти и освежаване.

Какво да направим, за да протече местенето ни възможно най-безпроблемно?

-Подредете вещите си вежливо в кашони и облепете кашоните внимателно с тиксо, за да не ви разсипят нещата при пренасянето.

-Надпишете всеки един от кашоните какво е неговото съдържание. Примерно: „книги“, „сувенири“,“чинии и чаши“ и т.н.По този начин ще ви е по-лесно да знаете във всеки кашон какво има и после ще ви е далеч по-удобно при самото разопаковане.

-Изпразнете добре шкафовете и чекмеджетата, които също ще местите, защото в противен случай мебелите ще бъдат още по-трудни за пренасяне.

-Ще направите добре,ако опаковате костюмите и палтата в големи найлонови торби, за да не мачкат.

-Ако отглеждате цветя в дома си,  не ги поливайте един-два дена преди преместването.

-За да  бъде всичко наред с новите ви съседи, предварително ги предупредете за шума и неудобството, които можете да причините по време на преместването. Тъй като няма как да ходите от врата на врата и да чукате на всеки един от съседите, поставете в самия вход на видно място бележка, където уточнявате кога ще се нанасяте и се извинявате за причинения дискомфорт.

- Ако имате близки или познати, които скоро са се местили и са използвали услугите на хамали  от които са доволни, нека ви препоръчат към кого да се обърнете за помощ при пренасянето на мебелите. 

-Когато се нанесете в новия дом, разопаковайте първо багажа на децата и им помогнете с подредбата на стаята. Така ще имат занимание, докато си вършите работата и няма да ви пречат.

Това бяха нашите съвети. Надяваме се да сме били полезни!

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии