Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Предприемачите в Шанхай, "разпалиха" с пълна сила пазара на нови жилищни имоти


В периода 20-27 юни тази година, продажбите на нови жилища в най-големия китайски град Шанхай се увеличиха с 65% в сравнение с предходния период от седем дни, като достигнаха до 107 хиляди квадратни метра. Това се случва за първи път през последните седем седмици, през който продажбите се колебаеха между 60-90 хиляди квадратни метра.

 

Експерти на компанията Shanghai Uwin Real Estate Information Services Co твърдят, че нарастването на обема на продажбите е поради отстъпките, които правят предприемачите. При някои проекти, разположени извън централните райони на Шанхай, отстъпките достигат 20%, пише вестник Shanghai Daily.
 

 

Предприемачите само на един от тези проекти, са успели да продадат 125 обекта за седмица, след като са направили 20% отстъпка от цената. Седмица по-рано, когато отстъпката е била 8%, са се продали 10 обекта.
 

 

Освен това, през този период на пазара се появиха над 190 хиляди квадратни метра нови жилищни площи, тоест с 47% повече, отколкото през предходните седем дни. Средната цена на продадените жилища ново строителство се увеличи с 6% до 2,825 хиляди щатски долара  на квадратен метър.
 

 

През първите пет месеца на тази година, продажбите на нови жилища в Шанхай бяха намалели с 32,5%, до 7,19 милиона квадратни метра, според официалния сайт на Статистическата служба на града. Анализатори, свързваха тази тенденция с мерките взети от правителството на Китай през 2010 г., за охлаждане на "прегрелия" пазар на недвижими имоти. Тези мерки включват, увеличаване на първоначалната вноска по ипотеката, при покупка на второ жилище от 40% до 50%, както и забрана за издаване на ипотечен кредит за купувачите, които вече притежават два или повече жилищни имота.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии