Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Показателите при хотелските имоти в Северна и Южна Америка бележат ръст


През май 2010 г., заетостта на хотелската база в Северна и Южна Америка нарасна спрямо миналия май от 55% до 59,1%. Другите основни индикатори също се повишиха.

Средната цена за настаняване в стая е по-висока с 0,2%, доходността от стая се увеличи с 7,8%, сочи доклад на изследователската компания STR.

 

Най-голямо увеличение на хотелската заетост и приходи от стая е регистрирано в столицата на Мексико-град  Мексико Сити, съответно 154,8% и 201,3%. Това рязко покачване спрямо май 2009 година, се дължи на факта, че тогава върлуваше грип А (H1N1). Като лидер по брой заболявания и смъртни случаи бе именно Мексико.

 

Бразилските мегаполиси Рио де Жанейро и Сао Пауло, са се превърнали в регионални лидери, по отношение на растеж на престоя и растеж на стойността на престоя в хотелите, съответно 27,3% и 21,5%.

 

Припомняме, че през април на пазара на хотелските имоти в Северна и Южна Америка, имаше увеличение по два от трите ключови показателя.
 

 

Пояснение от Imotdnes.com: Какво е доходност от стая? Това е ключов индикатор на пазара на хотелските недвижими имоти, означаващ общият размер на приходите, които носят всички места за настаняване, разделен на общия брой на хотелските стаи.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии